Yaptığı bir açıklamayla, koronavirüs salgını süresince hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan, canları pahasına görevlerini yapmaya çalışan tüm sağlık çalışanlarına ve Hemşirelere teşekkür eden Uzman Dr. Ali Öz, 12-18 Mayıs Hemşireler Haftası’nı kutladı. Öz, Hemşirelerin çözüm bekleyen sorunlarının bir an önce çözüme kavuşturulması gerektiğinin de altını çizdi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) 24 ve 25’inci dönem Mersin Milletvekili ve Özel Mersin Su Hastanesi Dahiliye Uzmanı Uzman Dr. Ali Öz, hemşireliğin, sağlık hizmeti sunumunda hekimlerle birlikte görev alan önemli bir meslek grubu olduğunu kaydetti.

“Yönetimsel Anlamda Daha Etkin Olmaları Sağlanmalıdır”

Hemşirelerin hastalarının gözünde bazen bir anne, bazen bir evlat, bazen de bir kardeş olduğunu vurgulayan Dr. Ali Öz: “Hemşire, hekim dışı sağlık çalışanı olarak tanımlanmamalı ve bir meslek olduğu bilinmelidir. Bağımsız bir meslek grubu olan hemşirelik, sağlık hizmeti sunumunda, esasen hasta bakımı merkezli bir sağlık çalışanı bileşenidir. Onlar; hastalar için bazen bir anne, bazen bir evlat, bazen de bir kardeştir. Hemşirelerimizin meslek tanımlarının doğru yapılmalı, bilgileri daha da güçlendirilmeli ve yönetimsel anlamda da daha etkin olmaları sağlanmalıdır. Sağlık politikalarının belirlenmesinde de daha etkin görevlerde bulunmaları şarttır. Hemşireler esasen, bakım hizmetlerinde, önleyici sağlık hizmetlerinde ve hasta yönetiminde vazgeçilmez sağlık gücüdür” dedi.

“Değerleri Pandemi Döneminde Daha İyi Anlaşıldı”

Tüm dünyayı olduğu gibi ülkemizi de etkisi altına alan korona virüs salgını ile birlikte hemşirelerin öneminin daha iyi anlaşıldığını belirten Uzman Dr. Ali Öz, hemşirelerin karşılaştıkları sorunlara da değinerek: “Çok sayıda sorunu olan bu önemli meslek grubunun değeri pandemi döneminde daha iyi anlaşılmıştır. Onları inciten; Ülkemizde hep ucuz iş gücü olarak görülmeleridir. Asli görevleri dışında başka alanlarda görevlendirilmelerinin de önüne geçilmelidir. Sağlık Meslek Liselerinin bazı bölümlerinden mezun olanların hemşire gibi görevlendirilmeleri de engellenmelidir. Zor ve fedakarlık gerektiren bu meslek çalışanlarının etki, yönetim ve ekonomik anlamda iyileştirmeleri yapılarak motivasyonlarının üst düzeye çıkarılması zorunludur” dedi.

“Pandemi Sürecinde Ölen Sağlık Çalışanları Şehit Kabul Edilmelidir”

Tüm meslek gruplarında olduğu gibi Hemşirelerin ve tüm sağlık çalışanlarının çözüm bekleyen bir takım sorunları olduğundan bahseden Dr. Öz, bu sorunların acilen çözülmesi gerektiğine vurgu yaptı. Dr. Öz: “Tüm sağlık personelinin taban maaşlarında iyileştirmeler yapılmalıdır. 3600 ek gösterge artışı beklentileri, çalışma saatleri düzenlemeleri, döner sermayeden daha fazla ödenek almaları ve bunun emekliliğe yansıması, yönetimsel kadrolarda liyakat esaslı katılım beklentileri karşılanmalıdır. İş riski nedeniyle de hak ettikleri yıpranma payları verilmelidir. Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet uygulayanlara yönelik ciddi cezalar getirilmelidir. Süresiz sözleşmelilere, 3+1 süreli sözleşmelilere, vekil ebe hemşireler ile kamu dışı aile sağlığı çalışanlarına kadro verilmelidir. 4/A dışındaki tüm istihdam modellerinden vazgeçilmelidir. Gelirlerine endeksli vergi dilimine takılma münasebetiyle 3’üncü aydan itibaren maaşlarında azalma başlamasının önüne geçilmesi için vergi dilimi oranının yüzde 15 gibi makul bir seviyeye çekilmesi de hemşirelerimizin beklentileri arasındadır. Pandemi döneminde ek ödemelerinin 3 ay tavandan yatacağına dair alınan karara rağmen ek ödemeler usul ve esaslara takılmış ve idarecilerin takdirine bırakılmıştır. Bu durum tüm sağlık çalışanlarını incitmiştir. Üniversite hastanelerinde de bürokratik engellerle karşılaşılmış ve henüz daha ödemeler yapılmamıştır. 3 ay gibi kısa süreli olan bu uygulama doğru bir uygulama olmasına rağmen asıl beklenti özlük hakları iyileştirmesinin yapılmasıdır. Pandemi ile mücadelede hayatını kaybeden tüm sağlık çalışanlarımız şehit kabul edilmelidir” şeklinde konuştu.

Koronavirüs salgını ile yurdun dört bir tarafında tüm zorluklara göğüs gererek mücadele eden tüm Hemşirelerin günlerini kutlayarak açıklamasını sonlandıran Dr. Ali Öz: “Güzel ve sağlıklı günlerde birlikte olmak ümidiyle tüm hemşirelerin 12-18 Mayıs Hemşireler Haftası’nı kutluyorum” dedi.

MİNİK AZRA’DAN EN ANLAMLI HEDİYE MİNİK AZRA’DAN EN ANLAMLI HEDİYE