Dahiliye Uzmanı Uzman Dr. Ali Öz, tüm dünyayı etkisi altına alan ve 11 Mart’ta ilk vakanın görüldüğü ülkemizde koronavirüs salgını ile mücadelede: “Acaba, eksik bir şeyler mi yaptık?” dedi.

“Sert kararlar korkusuzca alınmalı!”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) 24 ve 25’inci dönem Mersin Milletvekili ve Özel Mersin Su Hastanesi Dahiliye Uzmanı Uzman Dr. Ali Öz, koronavirüs salgını ile ilgili açıklamalarda bulundu. Salgınla mücadele kapsamında sert kararların korkusuzca ve kaygılardan uzak bir şekilde alınması gerektiğini vurgulayan  Dr. Ali Öz şunları söyledi: “11 Mart’tan bu yana, tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19 salgınıyla, tüm dünya gibi biz de mücadeleye devam ediyoruz. Yazılı kararlar, bilim kurulu önerileri, ricalar, lütfenler, bireysel hijyen tedbirleri, seyahat kısıtlamaları, yurt dışı yasakları, kalabalık ve toplulukların kısıtlamaları, sosyal mesafeyi koruyalım önerileri, temastan kaçınma çağrıları, spor müsabakalarının ertelenmesi, toplu ibadetlerin yasaklanması, evde kal çağrıları… Sağlık Bakanı tarafından günlük test, vaka, yoğun bakım, entübe ve ölüm sayılarının açıklanması. SONUÇ; Artan vaka sayısı, Artan yoğun bakım hasta sayısı, Artan entübe hasta sayısı, Artan sağlık çalışanı enfekte sayısı, Artan ölümler.... ACABA; Bir şeyi eksik mi yapıyoruz?, Mücadeleye geç mi başladık?, Sert kararlar almak gerekirken yavaş yavaş, kademeli kararlarla doğrumu yaptık? Resmin tamamına bakarsak; virüsü, testleri, sosyal mesafeyi, izolasyonu ezberledik. Yetkililer gerekenleri söyledi, uyardı. ÇARE OLMADI, YETMEDİ! Evde kalın yetmedi, Lütfen evde kalın yetmedi, Rica ederim olmadı. Evde tutalım! Sert kararları korkusuzca ve kaygılardan uzak alalım.”

“Sokağa çıkma yasağı şart!”

AMELİYATSIZ YÜZ GENÇLEŞTİRMENİN İPUÇLARI AMELİYATSIZ YÜZ GENÇLEŞTİRMENİN İPUÇLARI

En önemli tedbirin sokağa çıkma yasağı olacağına dikkat çeken Dr. Ali Öz: “SOKAĞA ÇIKARMAYALIM!  Biz sokaklara çıktıkça, Panayır gibi pazarlar kurdukça, Banka kuyrukları uzadıkça, İşkur kuyrukları oluşturdukça davetsiz Misafir yakamızı bırakmaz. Ayrıca; Hastanelerde yoğun bakım kapasitemiz üstünde yoğun bakım ihtiyacı olan COVID-19 vakaları olursa; başka nedenlere bağlı yoğun bakıma ihtiyaç duyacak hastalar ne yazık ki çok mağdur olacaktır. Bu da bizi bekleyen başka bir felaket, akılda tutalım. BİLENLER BİLİYOR; Bir kişinin bile ihmali mücadeleyi başarısız kılmaya yeter. Sokağa hep beraber çıkmamanın yolunu tarife gerek yok, bilenler biliyor” dedi.