Uyku düzeni yanısıra yaşamımıza belirli hareketlilikler katarak yapılan diyete destek olunmalıdır. "En kötü spor yapılmamış spordur" düşüncesinden yola çıkarak profesyonel olmaksızın günlük hayatı spor hareketleri ile renklendirmek gerekir.

Diğer önemli bir konuda su tüketimi. Tüm uzmanlar günlük sağlıklı bir bireyin tüketmesi gereken su miktarının 3 litre olduğunu savunmakta. Bu kurallara uyulduğu sürece mutlaka ki diyetin faydası görülecektir.

Önemli bir noktada maalesef ki kilo verimini etkileyen hastalıklar olan troid, insülin direnci, b12 ve D vitamini eksikliğine dair bulgular.

STENT Mİ? BYPASS MI? STENT Mİ? BYPASS MI?

Dahiliye servisinde bunların tetkik ve analizleri yapıldıktan sonra ve eğer varsa teşhis ve tedavi yoluna giderek kilo vermenizi hızlandırabilirsiniz.

Diyet sürecinde yapılan en büyük hata strestir. Sürekli olarak niye kilo veremediğini ya da başaramayacağını düşünmek ve kendinizi sürekli olarak olumsuz bir enerjiye sokmak vücut içerisinde stres yaratır ve bu stres hormonların çalışma dengesini bozar. Diyet sürecini daha sakin bir şekilde geçirirsek diyetteki başarı şansımız da o kadar artar.

Bunları göz önünde bulundurarak hepsinin bir bütün olduğunu değerlendirirsek kurallara uyulduğu takdirde diyetteki başarı oranı çok yüksektir.