Erdemli Belediyesi’nin başlattığı, ‘Beslenme Dostu ve Fiziksel Aktiviteyi Destekle’ sloganıyla vatandaşlar obezite ile mücadele kapsamında bilgilendiriliyor.

Doktor Ahmet Efe, Diyetisyen Türk İslam Öger ve Psikolog Beyza Tekin, pandemi sonrası artan obeziteyle ilgili nasıl mücadele edileceği konusunda uyarılarda bulunuyor.

Obezitenin bir hastalık olduğunu ve yıllar içerisindeki artışına dikkat çeken Dr. Ahmet Efe, obezite tedavisi ve uyku saatinin önemine değindi.

Diyetisyen Türk İslam Öger, kronik hastalıklarının alt sebeplerinde obezite olduğuna dikkat çekerken, yürüyüşün önemine ve metabolizmanın düzenli çalışması için gerekli beslenme tiplerine değindi.

Psikolojik faktörlerin obezitenin üzerinde etkili olduğuna değinen Psikolog Beyza Tekin, depresyonun obeziteye etkilerini, madde bağımlığı ve beden imajlarındaki memnuniyetsizlik faktörlerine değindi.

Hareketsiz yaşamın obeziteyi artırdığını ifade eden Erdemli Belediyesi Doktoru Ahmet Efe,” Pandemi dolayısıyla tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de insanlar evlere kapandı. Hareketsizleştik, beslenmemiz arttı, haliyle kilo almaya başladık. Biz doktorlar olarak obezite ve obeziteye bağlı hastalıkların arttığını gözlemliyoruz. Bu maksatla beslenme dostu ve fiziksel aktiviteyi destekliyoruz” diye konuştu.

HİPOFİZ TÜMÖRÜ KALICI KÖRLÜĞE NEDEN OLMASIN! HİPOFİZ TÜMÖRÜ KALICI KÖRLÜĞE NEDEN OLMASIN!

“Bol Su ve Egzersiz Unutulmamalı”

Sağlık için bol egzersiz yapılması gerektiğini ifade eden Diyetisyen Türk İslam Öger,” Sağlıklı hale erişmek ve kilo denetimi sağlamak amacıyla mutlaka doktorunuza, diyetisyeninize, psikoloğunuza danışmalısınız. Ayrıca sağlıklı beslenmeyi, bol su tüketmeyi ve egzersiz yapmayı unutmamalısınız” diye konuştu.

Obezite ile mücadele etmek isteyenlere uzman olarak yardımcı olduklarını ifade eden Kadın ve Aile Danışmanı Psikolog Beyza Tekin, ”Beden ve ruh sağlığımız bir bütün içinde ilerliyor. Pandemi dolayısıyla aldığımız kilolar bizim sadece fiziksel görüntümüzü değil aynı zamanda ruh sağlığımızı etkiliyor, kendimize olan özgüvenimizi, öz değerimizi düşürüyor. Bu yüzden Erdemli Belediyesi Kadın ve Aile Danışma Merkezi’ne ücretsiz bir şekilde bize gelen danışanlarımıza bu konuda danışmanlık vermekteyiz” diye konuştu.

Öte yandan obezite ile ilgili destek almak isteyenler Erdemli Belediyesi Kadın ve Aile Danışman Merkezi ile irtibata geçebiliyor.