Mersin Büyükşehir Belediyesi, Koronavirüs salgını sürecinde 3D yazıcılarla ürettiği siperlikleri, fedakarca görev yapan sağlık çalışanlarına dağıtmaya başladı. Kentin çeşitli noktalarındaki sağlık kuruluşlarına dağıtılan siperlikler, Macit Özcan Kompleksi yerleşkesindeki tesiste konaklayan sağlık çalışanlarına da göreve gittikleri saatlerde ulaştırılıyor.

Ödüller sahiplerini buldu Ödüller sahiplerini buldu

Siperlikler, tesislerde konaklayan sağlık çalışanlarına da ulaştırılıyor

Büyükşehir Belediyesi’nin Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ile Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde, sağlık çalışanları için 3D yazıcılarla siperlik üretiliyor. Koronavirüs salgını sürecinde riskli bir görev yürüten fedakar sağlık çalışanları için Büyükşehir Belediyesi tarafından üretilen siperlikler, sağlık kuruluşlarına ulaştırılmaya başlandı. Sağlık çalışanlarına siperlik ulaştırılan noktalardan bir tanesi de Macit Özcan Spor Kompleksi yerleşkesindeki tesisin girişi oldu. Tesislerde barınan özel ve kamuya ait sağlık kuruluşlarında görev alan sağlık çalışanlarının kimi sabah nöbete giderken, kimi aynı saatte nöbetten dönüyor. Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı personelleri, tesisin girişinde nöbetlerine giden sağlık çalışanlarına üretilen siperlikleri ulaştırıyor.

156 yataklı tesis, yüzde 100 doluluk oranıyla sağlık çalışanlarına hizmet veriyor

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Koronavirüs salgını sürecinde sağlık çalışanlarına hizmet vermesi amacıyla 156 yatak kapasiteli bir tesisi hazır hale getirdiklerini açıklamıştı. Macit Özcan Spor Kompleksi yerleşkesindeki tesis, kısa süre içerisinde yüzde 70 doluluk oranıyla sağlık çalışanlarına ücretsiz barınma hizmeti vermeye başladı. Tesis, şu anda yüzde 100 doluluk oranıyla hizmet veriyor. Bu sayede sağlık çalışanlarının içerisinde bulundukları riski, evde sevdiklerine de taşınmasının önüne geçildi.