13 Ağustos 2020 tarihinde Genel Başkanı Ali Babacan tarafından Cenkcimenoğlu’nun liderliğinde Mihrimah Coşan Arıkan, Fesih Yıldırım, Erkin Kara, Hüseyin Taner, Yakup Gitmiş ve Ahmet Arslan Gülter’in atanması ile Mersin’de çalışmaya başlayan DEVA Partisi 1 yılda oldukça önemli mesafe kat etti. İlçelerde teşkilatlanma çalışmalarını büyük ölçüde tamamlayarak il kongresi için hazırlık yaptıklarını dile getiren Başkan Cenkcimenoğlu, geride kalan 1 yılı değerlendirdiği açıklamasında, “Türkiye’ye yeni bir gelecek sunabilmek adına arkadaşlarımızla çıktığımız bu yolda teşkilatlanma çalışmalarını büyük ölçüde tamamlamış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Dört ilçe dışında tüm ilçelerde teşkilatlar belirlenmiş ve Silifke, Erdemli, Tarsus, Yenişehir ve Mezitli ilçelerimizde kongrelerimizi gerçekleştirerek, Eylül ayında il kongremiz için hazırlıklarımızı tamamladık” dedi.

MHP’li Varlı’dan üreticiye, emekliye, dar gelirliye destek mesajı MHP’li Varlı’dan üreticiye, emekliye, dar gelirliye destek mesajı

Kurulmasının ardından geçen kısa sürede ötekileştiren, ayrıştıran ve toplumu geren siyaset anlayışının dışında Türkiye’nin sorunlarına DEVA olacak çözümleri ortaya koymuş olmanın gururunu yaşadıklarını vurgulayan Başkan Cenkcimenoğlu, “Genel Başkanımızın sakin tavrı ve uyumlu yapısı ile Türk siyasetine yeni bir soluk getirdik. İktidar olmadan ülkemizin sorunlarına DEVA olacak çözüm yollarını 90 ve 360 günlük eylem planlarını kamuoyu ile paylaşmaya başladık.  Genel Başkanımızı 3 ay arayla iki kez Mersin’de ağırlamanın mutluluğunu yaşadık. Bu süreçte ilk kez bir Genel Başkanı 4 gün boyunca Mersinlilerle buluşturarak, çözüm üretme konusunda çok değerli bir mesafe kat ettik. 2020 Kasım ayında onaylanan il yönetimimizle birlikte sokak sokak dolaşarak Türkiye’nin DEVA’sına Mersin’den katkı sunmuş olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Bu süreçte elini taşın altına koyarak destek olan, başta İl kurucu heyet üyelerimiz,  ilçe başkanlarımız ile il ve ilçe yönetim kurulu üyelerimiz olmak üzere tüm partililerimize, bizlere kucak açan sivil toplum kuruluşu temsilcilerine değerli Mersin halkına teşekkür ederim” diye konuştu.