Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin, dünyaya yayılan ve etkileri artarak devam eden Koronavirüs (COVID-19) salgınına karşı halk sağlığını koruma adına aldığı önlemler devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi, bu süreçte çalışmak zorunda olan ve temel ihtiyaçlarını karşılamak için evden çıkan vatandaşların büyük bir kısmının kullandığı toplu taşıma araçlarına dezenfektan koydu.

El hijyeninin çok önemli olduğu bu süreçte virüs riskini en aza indirmek amacıyla yapılan uygulamada, otobüslerde sosyal mesafeyi sağlamak amacıyla yolcuların yan yana oturmaması için de yeni oturma düzeni oluşturuldu. Bu doğrultuda koltuklara şerit çekildi, yeni oturma düzeninin yer aldığı broşürler de araçların camlarına asıldı.

Hayata geçirilen uygulamayla hem vatandaşların el hijyeni hem de virüs tehdidine karşı otobüsün hijyeni sağlanıyor. Salgına karşı kişisel korumada sosyal mesafeyi sağlamak için oluşturulan yeni oturma düzeni ile de toplu taşıma araçlarını kullanan yolcuların yan yana oturması koltuklara çekilen şeritlerle engelleniyor.

Otobüsler, her akşam dezenfekte ediliyor

Salgın tehdidinin ilk günlerinden itibaren kent genelinde ve toplu taşıma araçlarında sıkı dezenfeksiyon çalışmaları gerçekleştiren ve her sefer arasında otobüsleri çamaşır suyu ile temizleyen Mersin Büyükşehir Belediyesi ekipleri her akşam da araçların içinde detaylı dezenfeksiyon işlem gerçekleştiriyor.

 

Demir: “Her aracımıza ayrı ayrı el dezenfektanı koyduk”

Büyükşehir Belediyesi’nin tüm birimlerinde olduğu gibi Ulaşım Dairesi Başkanlığı’nın da Koronavirüs salgınına karşı halk sağlığını korumak adına tüm imkanlarını seferber ettiğini dile getiren Toplu Taşıma Müdür Vekili Bayram Demir, “Toplu taşıma araçlarımızda gerekli olan dezenfeksiyon işlemlerinin yanı sıra halkımızın sağlığını korumak için her aracımıza ayrı ayrı el dezenfektanı koyduk. Böylece yolcularımız ödemeye müteakiben ellerini dezenfekte ettikten sonra kendi kişisel koruyucu bakımlarını yapmış olacaklar” dedi.

İlçe yollarına kapsamlı bakım İlçe yollarına kapsamlı bakım

Alınan tedbirler kapsamında yolcular otobüste yan yana oturmuyor

Sosyal mesafenin çok önemli olduğu günlerde belediye otobüsleri artık kapasitesinin yüzde 50’si kadar yolcu taşıyor. Bu konuda her türlü uyarının yapıldığını belirten Demir,  “Halkımızın bir araya gelmemesi için, yan yana oturmamaları için ayrı ayrı koltuklandırma yaptık. Hem şekil olarak gösterdik hem de bantlama usulüyle halkın yan yana oturmaması için gerekli tüm önlemlerimizi aldık. Halkımız Büyükşehir Belediye otobüslerine güvenle binebilir” ifadelerine yer verdi.