Nogay, “Cemevi projesi Silifke’mize hayırlı olsun” Nogay, “Cemevi projesi Silifke’mize hayırlı olsun”

MERSİN - Silifke Belediye Başkanvekili Sadık Altunok, otizmli çocukların topluma kazandırılması amacıyla yapımı devam eden özel yaşam merkezi çalışmalarını yerinde inceledi.

Silifke’de yaşayan otizmli çocukları bir çatı altında toplamak amacıyla başlatılan çalışmaların ülkemiz ve ilçemizi tehdit altına alan korona virüs salgını nedeniyle gecikmeye uğradığını anlatan Silifke Belediye Başkanvekili Sadık Altunok, bir yandan korona virüsle ilgili tedbirler almaya devam ederken diğer yandan da yapımı devam eden çalışmalara hız verdiklerini kaydetti.

Toros mahallesi TOKİ konutları içerisinde bulunan binada devam eden çalışmaları yerinde inceleyen Silifke Belediye Başkanvekili Sadık Altunok, ilçede yaşayan otizmli çocukların topluma kazandırılması amacıyla belediye olarak böyle bir proje başlattıklarını belirtti. Merkezin açılacağı binada iç ve dış tadilat ve tamirat çalışmalarının yanı sıra otizmli çocukların faydalanabileceği spor alanı, dinlenme kamelyaları ve oyun alanlarının da itinalı bir şekilde yerleştirildiğine dikkat çekti.

Başkanvekili Altunok açıklamasında, “Şu an yapımı süren bu merkezimizi inşallah kısa sürede tamamlayarak ilçemizde yaşayan tüm otizmli çocuklarımızı bu merkezde yani tek çatı altında toplayarak onların eğitimine katkı sunacağız. Eğitimle tüm engelleri aşacağımıza inanıyorum. Onlara sahip çıkan değerli ailelerimizin bu fedakarlıklarına biz de belediye olarak bir destek vermek istiyoruz”  dedi.

Mevlüt PARTAL - SİLİFKE