Nogay, Kabotaj bayramını kutladı Nogay, Kabotaj bayramını kutladı

MERSİN - Milliyetçi Hareket Partisi Silifke İlçe Başkanı Levent Nogay, belediye tarafından başlatılan cemevi projesinin Alevi-Bektaşi kardeşlerimize ve ilçe halkımıza hayırlı uğurlu olmasını dileyerek “Silifke’miz kardeşliğin ve hoş görünün adresi olmalıdır” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Silifke İlçe Başkanı Levent Nogay, Silifke Belediyesi tarafından hazırlanan cemevi projesi ile ilgili olarak yaptığı  açıklamada, “MHP ve Cumhur ittifakı olarak ilçe genelinde yürüttüğümüz seçim çalışmalarımızda vatandaşlarımıza verdiğimiz projeler ve hizmetlerle ilgili tüm vaadlerimizin tamamını Allah’ın izniyle yerine getireceğiz. Bundan hiç kimsenin endişesi  olmasın. Sadece vatandaşlarımızdan sabır ile beklemelerini istiyoruz. Bu hususta özverili çalışan toplum hassasiyetini dikkate alan ve görevinin bilincinde olan Belediye Başkanvekilimiz Sadık Altunok ve bütün ekibine teşekkür ediyorum.

Cem, Alevilerin yapmış olduğu toplu ibadetin adıdır. Toplum ile yapılan ibadet, Alevilerde son derece önemli bir yere sahiptir. Cem, kelime manası itibariyle “toplanma, birleşme, birlik olma” anlamına gelir. Yol, erkân, edeb, ahlak, sorgu ve inancın bütün gerekleri Cem’de yapılır. Cem Alevi inanç ve kültür bütünlüğünün hemen hemen her konusunu işleyen kurumsallaşmış bir dini törendir. Cem hak meydanı olarak da nitelendirilir. Cemler de Hakk’a  ibadet yapılır, niyaz edilir, secdeye gidilir. Bununla birlikte toplumsal yargılama olur, dara durulur, rızalık alınıp verilir, lokmalar yenilir, paylaşım sağlanır, semah dönülür, saz eşliğinde deyişler okunur, Allah-Muhammed-Ali yolunun en temel esasları ve ilkeleri öğretilir. Mehmet Yaman Dedenin deyimiyle “ Aleviliğin okuludur”. Bir Alevi’nin doğumundan ölümüne kadar tüm yaşantısı Cem ile bağlantılıdır.Hiçbir insan dili, dini, ırkı, siyasi düşüncesi nedeniyle ötekileştirilmemeli, kenara atılmamalı ve yalnızlaştırılmamalıdır. Bu anlayışla birlikte Belediye Başkanvekilimiz Sadık Altunok ve ekibinin uygulamaya koyduğu cemeviprojesi  Silifke’mizde  kardeşliğin ve hoşgörünün adresi olacaktır. Alevisi, Sünnisi ile bir arada yaşanan kardeşlik ortamında hemşerilerimizin aynı safta namaz kılıp, aynı semah ortamına katılıp, aşevinde hazırlanan yemeğe aynı masanın etrafında kaşık sallaması tüm dünyaya örnek bir davranış olacaktır. Paylaşamayacak hiçbir şeyimiz yoktur. Aynı anneden ve babadan geliyoruz. Aynı kültürün ve aynı dinin mensuplarıyız. Tüm ülkemizde yıllardır süren bu hoşgörü, birlik ve beraberliğimiz inşallah Silifke’mizde de sonsuza dek sürecektir. Allah birliğimizi ve dirliğimizi bozmasın. Cemevi projesinin hazırlanmasında ve uygulama aşamasında emeği geçen başta Belediye Başkanvekilimiz Sadık Altunok’a ve tüm belediye çalışanlarımıza partimiz ve şahsım adına yürekten teşekkür ediyorum” diyerek memnuniyetini dile getirdi.

Mevlüt PARTAL - SİLİFKE