Yaraların bir an önce sarılması amacıyla gerekeni yapmayı ‘sorumluluk’ olarak gördüklerini ifade eden MIP Genel Müdürü Johan Van Daele, “Çözüme destek için buradayız. Gerekli ihtiyaçların karşılanması, doğanın rehabilitasyonu için elimizden geleni yapmaya hazırız” dedi.

Johan Van Daele, zorlu günlerin toplumsal dayanışma ve iş birliği ile aşılacağına dikkat çekerek, “Kenetlenmenin, birlik olmanın büyük anlam kazandığı bu sıkıntılı günlerde halkımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Yangın ve sel afetlerinde mücadele veren halkımıza ve görevlilerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Hayatını kaybeden yurttaşlarımıza rahmet, ailelerine sabır ve başsağlığı diliyorum” diye konuştu.

MIP olarak, sosyal sorumluluk kapsamında çevresel sürdürülebilirliği ciddiye aldıklarını belirten Johan Van Daele, iş akışlarını küresel ısınmayla mücadele sorumluluğuyla dizayn ettiklerini, çevreyi korumak ve kaynakları en iyi şekilde kullanmak amacıyla çevre dostu teknolojik gelişmeleri yakından takip ettiklerini dile getirdi.

FIRINLARA GRAMAJ VE HİJYEN DENETİMİ FIRINLARA GRAMAJ VE HİJYEN DENETİMİ

Fosil yakıtlı ekipmanı elektrik enerjisi tüketen ekipmana dönüştürerek daha düşük karbon emisyonuna sahip yeni ekipman yatırımları gerçekleştirdiklerini de kaydeden MIP Genel Müdürü, 2030 yılına kadar CO2 emisyonlarını %50 oranında azaltmayı, ileriki süreçte ise sıfır karbon emisyonunu elde etmeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği A.Ş. Hakkında

Akfen Holding ve PSA International ortaklığında kurulan Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği A.Ş. (MIP) 11 Mayıs 2007 tarihinde T.C.D.D. Mersin Liman İşletmesini 36 yıl süreyle devralmıştır.

2017 yılında hissedarları arasına Avustralyalı Fon Şirketi IFM’in katıldığı Mersin Uluslararası Limanı (MIP), Ankara, Gaziantep, Kayseri, Kahramanmaraş, Konya gibi Türkiye’nin sanayileşmiş kentleri ile Suriye, Irak ve Bağımsız Devletler Topluluğu ülkeleri gibi sınır komşusu olan ülkelere, demiryolu ve karayoluyla bağlıdır.  Orta Doğu ve Karadeniz’le olan aktarma ve hinterlant bağlantılarıyla, Akdeniz Bölgesindeki ana konteyner limanlarından biridir. Mersin Uluslararası

Limanı (MIP), geniş hinterlandı, erişilebilir ulaşım imkanları ve başarılı personeli ile Türkiye’nin ithalat ve ihracat hacminin önemli bir bölümünü oluşturmaktadır. Yıllık elleçlenen toplam kargo miktarı ve mevcut sahası ile MIP Türkiye’nin en büyük limanıdır.

Editör: TE Bilisim