Bu yıl 01-18 Nisan 2020 tarihleri arasında 19’uncusu düzenlenecek olan Mersin Uluslararası Müzik Festivali (Merfest) Programı, Festival Ofis’te gerçekleştirilen basın toplantısıyla açıklandı. Merfest Yönetim Kurulu Başkanı Selma Yağcı’nın açılış konuşmasını yaptığı toplantıda, Festival Sanat Yönetmeni Erdoğan Şanal program sunumunu gerçekleştirdi.

İlçe yollarına kapsamlı bakım İlçe yollarına kapsamlı bakım

Müzikle Mersin’de Mutluluk; Mersin’in festivali başlıyor.

Mersin Valiliği, Mersin Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeler ve odaların desteklediği Bu yıl 19’uncusu düzenlenen Mersin Uluslararası Müzik Festivali, perdelerini 1 Nisan’da açıyor.

Dönem başkanlığını Selma Yağcı, sanat yönetmenliğini Erdoğan Şanal, sanat danışma kurulu üyeliklerini ise Prof. Rengim Gökmen, Prof. Dr. Cihat Aşkın, İbrahim Yazıcı, Remzi Buharalı’nın yaptığı, Mersin’in kültür-sanat hayatında öncü bir rol üstlenerek dünyadan ve ülkemizden saygın solist ve müzik topluluklarını Mersin’e taşıyan Mersin Uluslararası Müzik Festivali, 01 Nisan-18 Nisan 2020 tarihleri arasında Mersin’in gözde konser salonları ve bazı tarihi mekanlarında yer alarak perdelerini 19’uncu kez açıyor.

Sanat Etkinlikleri Derneği’nin öncülüğünde düzenlenen 19. Merfest, Resmi Kurumlar: T. C. Kültür Bakanlığı, Mersin Valiliği, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı, Mersin Üniversitesi, Mersin Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü, Belediyeler: Mersin Büyükşehir Belediyesi, Akdeniz Belediyesi, Toroslar Belediyesi, Yenişehir Belediyesi, Mezitli Belediyesi, Tarsus Belediyesi, Odalar: Mersin Ticaret ve Sanayi Odası, Mersin Deniz Ticaret Odası, Mersin Ticaret Borsası, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası, Ülke Temsilcilikleri: ABD Ankara Büyükelçiliği, Hollanda Ankara Büyükelçiliği, Avusturya İstanbul Konsolosluğu, Dernekler ve Kulüpler: İçel Sanat Kulübü, Mersin Polifonik Korolar Derneği, Mersin Liseliler Derneği, Festival Sponsorları: OPET, Arbel AŞ, MIP, Mersin Hilton Oteli, Mersin Forum AVM, Katkıda Bulunanlar: Sertel Tools, Derya Otomotiv ve Pozcu Organik, Caffe dei Fiori’nin desteğini alarak, 18 gün sürecek bir müzik şölenine imza atacak.

Farklı Ülkeler, Ortak Mutluluk; Dünyanın Ezgileri Mersin’de

Bulgaristan, Almanya, Hollanda, Avusturya, Amerika, Sırbistan, İtalya, Çin, Kıbrıs, Yunanistan ve ülkemizden gelecek olan farklı müzik türlerinden sanatçıları Mersin’de misafir edecek olan Festival, Michael Balke yönetiminde Bulgar soprano Alex Penda ile 01 Nisan 2020 tarihinde açılış konserini gerçekleştirirken programda yerini alan diğer solist ve müzik toplulukları sırasıyla şunlardır: Hollanda’dan Wishful Singing: Anne Christine Wemekamp, Maria Goetze, Marjolein Verburg, Janneke Vis, Marjolein Stots, Avusturya’dan Beethoven 250 Yılı Konseri ile Stratos Trio, Sırbistan’dan Goran Bregoviç, İtalya’dan 40 Finger ile Matteo Brenci, Emanuele Grafitti, Marco Steffè, Andrea Vittori, Amerika ve Yunanistan’dan 4 Piyano ile Zeynep Üçbaşaran, Cyprian Katsaris, Ammanuel Laziridis, Janis Vakaleris, Amerikalı Latin Caz Topluluğu Buyepongo, Buray, Ezginin Günlüğü, Hasan Gökçe Yorgun, şef Bülent Yüksel yönetiminde Deniz Kuv. Kom. Deniz Yıldızları Caz Orkestrası ile Hüsnü Şenlendirici.

21. Nevit Kodallı Polifonik Korolar Şenliği ile birlikte toplamda 12 etkinliğe ev sahipliği yapacak olan Festival; Festival Sanat Ödülü, Festival Kent Ödülü ve Nevit Kodallı Genç Yetenek Ödülü, olmak üzere üç dalda ödüller de dağıtacak. Mersin’in tarihi ve kültürel zenginliklerini öne çıkarmak amacıyla her yıl düzenlenen beste yarışmasının ise bu yıldan itibaren iki yılda bir hayat bulacak.