MERSİN – Türkiye Kamu-Sen Mersin İl Temsilcisi ve Türk Eğitim-Sen 1 No’lu Şube Başkanı Metin Ercan, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 101’inci yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Kent içi tarım Kent içi tarım

Mesajında 19 Mayıs 1919 tarihinin öneminden bahseden Ercan, Ulu Önder’in Samsun’a çıkmasıyla birlikte kurtuluş mücadelesinin başladığını ve Türk Milleti’nin tüm dünyaya esaret altında kalamayacağını gösterdiğini vurguladı. Ercan: “19 Mayıs, Milletimiz açısından kurtuluşa atılan ilk adımın atıldığı gündür. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde İtilaf Devletleri’ne karşı başlatılan Milli Mücadele’nin başladığı gündür. Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı, bağımsız bir ülkenin kurulmasıyla sonuçlanacak kararlılığın ilk günüdür” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kolay kurulmadığını kaydeden Metin Ercan, genç nesillere bu tarih bilincinin aşılanması gerektiğini hatırlattı. Ulu Önder’in muhasır medeniyetler seviyesine yükselme hedefinin gençlik sayesinde amacına ulaşacağını kaydeden Ercan: “Başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatan toprağımız uğruna canlarını feda eden tüm şehitlerimizi minnet ve rahmetle anıyor, gazilerimize de uzun ömürler diliyorum. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun” dedi.