Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) 24 ve 25’inci dönem Mersin Milletvekili ve Özel Mersin Su Hastanesi Dahiliye Uzmanı Uzman Dr. Ali Öz 18-24 Mart Yaşlılara Saygı Haftasını kutladı.

Nogay, Kabotaj bayramını kutladı Nogay, Kabotaj bayramını kutladı

Dr. Ali Öz, hayatta kazandıkları tecrübeleri gelecek nesillere aktararak gençlerin ders çıkarmalarını sağlayan yaşlıların saygı ve hoşgörü ile kucaklanması gerektiğini dile getirdi.

Türk Milleti’nin örf ve ananelerinde de yaşlılara saygının her zaman ön planda tutulduğunu vurgulayan Dr. Öz, yaşlıları sık sık ziyaret ederek yanlarında olduklarını hissettirmek gerektiğini söyledi.

Yaşlıların aynı zamanda milli kültür ve değerleri de geleceğe aktaran bireyler olduğuna dikkat çeken Dr. Ali Öz: “Yaşlılarımız bizler için saygı abidesi insanlardır. Onlar geçmişten aldıkları kültürü gelecek nesillere aktararak bir milletin var oluş ve devamının sağlanmasında mihenk taşlarıdır. Türk Milleti olarak bizler çocuklara sevgi yaşlılara saygı düsturu ile büyütüldük. Yaşlılarımızın hayattaki tecrübelerini öğrenip anlamamız ve gerekli dersleri çıkarmamız gerekir. Yaşlılarımızı her zaman hoşgörü ile kucaklamalı ve gereken saygıyı hiç eksik etmemeliyiz. Bu düşüncelerle 18-24 Mart haftasında kutlanan Yaşlılara Saygı Haftasını kutluyor, hayatta olan yaşlılarımıza sağlıklı ömürler diliyorum” dedi.

Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün: Bir milletin yaşlı vatandaşlarına ve emeklilerine karşı tutumu, o milletin yaşama kudretinin en önemli kıstasıdır. Mazide muktedirken bütün kuvveti ile çalışmış olanlara karşı minnet hissi duymayan bir milletin istikbale güvenle bakmaya hakkı yoktur” sözünü de hatırlatan Dr. Ali Öz: “Gölgesinde hayat bulduğumuz çınarlarımıza sahip çıkalım” dedi.