MERSİN – Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Anamur İlçe Başkanı Adnan Gübbük, İYİ Parti Mersin İl Başkan Yardımcısı Erdal Bulut’un, Anamur Belediyesi ile ilgili sözlerine cevap verdi.

Nogay, Kabotaj bayramını kutladı Nogay, Kabotaj bayramını kutladı

İYİ Parti Mersin İl Başkan Yardımcısı Erdal Bulut yazılı bir açıklama yaparak, Anamur Belediyesi’nin 14 ayda rekor bir borçlanma gerçekleştirdiğini söylemiş ve 10 yıl Anamur Belediye Başkanlığı yürüten Mehmet Türe’nin 10 yılda yaptığı borçlanmayı Hidayet Kılınç yönetiminde 14 ayda gerçekleştirdiğini iddia etmişti.

“Değiştirdi yeni baştan, işte önder, işte Başkan”

Bu iddialar üzerine bir açıklama yapan MHP Anamur İlçe Başkanı Adnan Gübbük, Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç’ın göreve gelir gelmez uygulamaya başladığı tasarruf tedbirleriyle eski dönemden kalan 35 milyon TL borcun 10 milyon TL’sini ödediğini söyledi.

 Başkan Kılınç’ın, daha önce İller Bankası’ndan aldığı kredi ile belediye araç parkına 25 yeni araç aldığını ve böylelikle belediye makine parkını güçlendirdiğini vurgulayan Gübbük: “Belediye Başkanımız Sayın Hidayet Kılınç, İller Bankasından aldığı kredi ile araç parkına önem verdiği için iş yapamaz hale gelen, ihale yapmaktan başka çaresi kalmamış bir Belediye’ye 25 araç alarak makine parkını yeniden kurdu.  Yüzde 50-75 tasarruf sağlayarak eski dönemden kalan 35 milyon TL borcun 10 milyon TL’sini ödemiştir. Anamur’u topyekun şantiye haline getirmeyi başarmış, yeni imar harekatını başlatmıştır. Beş yıl sonunda sloganımız, “Değiştirdi yeni baştan, işte önder, işte Başkan” olacaktır” dedi.

“Algı yaratmaya kalkmak aymazlıktır”

Anamur Belediyesi’nin geçmiş dönemde borç batağına sürüklendiğini buna rağmen eski dönemi savunarak Başkan Kılınç’ı hedef haline getiren İYİ Parti Mersin İl Başkan Yardımcısı Erdal Bulut’un algı yaratmaya çalıştığının altını çizen Başkan Gübbük: “Geçmiş dönemlerde borca boğduğunuz Belediye’yi ‘rekor borçlandı’ diyerek algı yaratmaya kalkmak aymazlıktır. Anamur Belediyesine hepsi iş makinası olmak üzere 25 araç alındı. Bunların 11 adeti Belediye Başkanımızın şahsi gayreti ile hibe olarak alınmıştır. Araç filosu olarak birçok İl Belediyesinden öne geçtik” dedi.

“Hizmette borçlu çıkarsınız”

Anamur Belediyesi eski yönetiminin son 3 ayda ihale ederek 7 milyon 542 bin TL borçlandığı tesislerinde eksiklerinin ve borçlarının Başkan Hidayet Kılınç döneminde tamamlandığını ve ödendiğini kaydeden MHP Anamur İlçe Başkanı Adnan Gübbük: “Son üç ayda ihale edip “Ben yaptırdım diye hava attığınız Atatepe Sosyal Tesis yapım işi, Organik Pazar Yeri, Çarıklar  ve Ören Stat ve Spor Tesisi yapımı, beton asfalt yapım işine 7 milyon 542 bin TL  borcu da biz ödedik. İlaveler ve tadilatlar yaptırdık. Dolasıyla buralarında borcunun tamamı Hidayet Başkanın döneminde ödendiğine göre, bahse konu yerleri de O yaptırmış olmuyor mu? Aslında sizin yaptırdığınız hizmetleri bıraktığınız borca saysak, hizmette de borçlu çıkarsınız. Verdiğiniz demeç cahil cesareti şark kurnazlığıdır” şeklinde konuştu.

Anamur Belediyesi’nin artık hizmetlerini ihale etmek yerine kendi imkanları ve personelleriyle gerçekleştireceğinin de altını çizen Gübbük, bu çalışmalarla birlikte yüzde 50 tasarruf sağlandığını ve 10 milyon TL bor ödendiğini söyledi. Gübbük: “Başkanımız Sayın Hidayet Kılınç, sizin gibi bütçenin çoğunu reklama değil hizmete harcamıştır. İş makinalarıyla, araç filosu, asfalt şantiyesi, taş ocağı …. Gibi. Anamur Belediyesi’ni, belediyelerin pek azında bulunan donanımlı bir belediye haline getirmiştir. Sayın Kılınç, özel bankalardan hovardaca aldığınız yüksek faizli kredilerin  faizini makul seviyeye çektirmiştir.  Krediler reklam ve peşkeş için değil hizmet için kullanılmaktadır. Çok laf az iş, devri bitmiştir. Biz iyi palavra üretmiyoruz iş üretiyoruz. Bir önceki Belediye son dört yılda 11 milyon 415 bin TL kredi almıştır. Bu borç, 20 milyon 273 bin TL olarak ödenmeye devam ediyor. Sadece ödenecek faiz  yüzde 34’den  8 milyon 858 bin TL; bizim yüzde 11 faizle  aldığımız 8 milyon 394 bin TL krediden daha fazla. 8 milyon TL kredi nereye harcandı diyorsunuz; iş makinaları, beton asfalt, Atatepe, Çarıklar, Ören Spor Tesisleri, Salı Pazarı gibi tesislere ödenmiştir” dedi.

“Memur maaşları ile ilgili kullanıldığı gerçeği yansıtmıyor”

İYİ Parti Mersin İl Başkan Yardımcısı Erdal Bulut’un iddiaları arasında yer alan, kredinin personel maaşları ile ilgili çekildiğine dair sözlerinin de gerçeği yansıtmadığını belirten Gübbük: “Memur maaşı ile ilgili kredi aldığımız doğru değil, yanlış yazılmış hatası mecliste düzeltilmiştir. Gelseydiniz görürdünüz. Kılıfına uydurup seçimde yaptığınız harcamalar bile bu dönem ödendi. Son bir yılda, 10 milyon TL’yi geçmiş borç ödendi. Bıraktığınız borçlar 5 yıl hiç iş yapmasak bile ödenemeyecek düzeyde olmasına rağmen borç ödemelerimizde adeta bir mucize gerçekleşiyor. Belediye Başkanımız Sayın Hidayet Kılınç, borçlarla birlikte taahhüt ettiklerini bir bir yerine getirmeye devam ediyor. Bizler de O’nun sonuna kadar arkasındayız” ifadelerini kullandı.