MERSİN - Tarsus’ta Belediye tarafından Berberler ve Kuaförler ile Güzellik Salonlarına dağıtılmak üzere hazırlanan “Hijyen Seti” Türkiye Berberler ve Kuaförler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı, Tarsus Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Alper Deniz’e teslim edildi.

Koronavirüs (COVİT-19) salgını tedbirleri kapsamında İçişleri Bakanlığının yayınladığı genelge doğrultusunda yaklaşık bir buçuk ay önce işyerlerini kapatarak faaliyetlerine ara veren berberler, kuaförler ve güzellik salonlarının işletmecileri müşterilerine 11 Mayıs’tan itibaren yeniden hizmet vermeye başlayacaklar.

Dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs Covid-19 salgını dolayısı ile tedbir kapsamında 21 Mart tarihinde kapanan Berber Kuaför ve Güzellik salonları, Bilim Kurulunun önerisi ile 11 Mayıs tarihinde tekrar açılarak hizmet vermeye başlayacak. Bu kapsamda aktif şekilde vatandaşlara hizmet verecek olan işletmelerin dezenfeksiyon işlemlerine Tarsus Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerince başlandı.

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın öncülüğünde 12 Mart’tan bu yana ilçede Koronavirüs salgının önüne geçmek adına aralıksız olarak dezenfeksiyon çalışmaları yürütülürken, vatandaşlara hizmet verecek olan berber, kuaför ve güzellik salonlarına dağılmak üzere koruyucu önlük, maske ve dezenfektandan oluşan 625 adet Hijyen Seti hazırlatan Başkan Bozdoğan, Berberler ve Kuaförler Odasını ziyaret ederek Türkiye Berberler ve Kuaförler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Tarsus Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Alper Deniz’e bu süreçte vatandaşlara hizmet edecek üyelerinize ihtiyaçları olan ürün desteğinde bulunacağız, dedi.

Başka yerde yok! Başka yerde yok!

Başkan Bozdoğan’a üyelerini düşünerek Hijyen Seti hazırlattığı için teşekkürlerini sunan Türkiye Berberler ve Kuaförler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Tarsus Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Alper Deniz, bu zor süreçte yanımızda olmanız bizi onurlandırdı ve gururlandırdı üyelerimiz adına size şükranlarımı sunuyorum, dedi.

Tarsus’ta faaliyet gösteren 625 berber, kuaför ve güzellik salonunu dezenfekte edeceklerini ifade eden Başkan Bozdoğan, en kısa sürede yüz koruyucu siperlik maske temin ederek Tarsus Berberler ve Kuaförler Odasına kayıtlı olan üyelere dağıtacaklarını söyledi.