Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde 40 personelin Covid-19 testlerinin pozitif olduğu iddia edildi.

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de etkisini gösteren korona virüs salgını ile ilgili Mersin’de akıl almaz iddialar ortaya atıldı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın hiçbir sağlık personelinin salgınla ilgili sorun yaşamaması adına malzeme sıkıntısı çekmemesine özellikle dikkat edilmesi gerektiği talimatına rağmen Mersin Üniversitesi’nde Covid servisinde çalışan personellerin malzeme bulamadığı iddia ediliyor. Hastane yönetiminden malzeme talebinde bulunan ve temin edemeyen personellerin durumu üst makamlara bildirmeleri halinde tehditlere maruz kalarak şikayetlerini geri çekmek durumunda bırakıldığı da iddialar arasında.

Adının gizli kalmasını isteyen ve haber portalımıza ulaşan bir hastane çalışanı konuyla ilgili yaptığı açıklamada, hastanede şu an 65 hastanın Covid nedeniyle tedavi altında olduğunu ve bunun 40 tanesinin hastane personeli olduğunu söyledi.

“Bugün Covid Servisinde Çalışanlar Ertesi Gün Normal Serviste Çalıştırıldı”

Personelde bu kadar bulaş olmasının sebebini ise idarenin yanlış uyguladığı kararlara bağlayan personel: “İdarenin yanlış aldığı kararlar ile tüm sağlık çalışanları dönüşümlü olarak Covid servislerinde çalıştırıldı. Bugün Covid servisinde çalışan ertesi gün normal serviste çalıştırıldı” dedi.

“Personele Malzeme Verilmedi”

Personelin malzeme sıkıntısı çektiğini ve idarenin de malzeme vermediğini de iddia eden personel: “Personele malzeme verilmedi, verilen malzemeler gün boyu kullandırılmak zorunda bırakıldı” dedi.

“Personel Tehdit Ediliyor”

RAMAZAN AYINDA AĞIZ KOKUSUNU ÖNLEMENİN YOLLARI RAMAZAN AYINDA AĞIZ KOKUSUNU ÖNLEMENİN YOLLARI

Hastane yönetimi tarafından malzeme isteklerinin geri çevrildiğini ve bu nedenle üst makamlara şikayette bulunan personellerinde tehditlerle şikayetlerinin geri çektirildiğini de iddiaları arasında sayan hastane personeli: “Personel malzeme konusunda üst makamlara şikayet konusu olunca personel tehdit edilerek şikayetler geri çektirildi” şeklinde konuştu.

“Asistan Hekimler Pozitif”

Uygulanan yanlış kararlar sonucunda özellikle Genel Cerrahi Bölümü’nde çalışan tüm asistan hekimlerin, Enfeksiyon Kontrol Komitesinde görevli Hemşireler ile Covid 19 örnek almada çalışan Asistan ve hemşirelerin, Covid 19 testlerinin pozitif olduğunu da iddia eden hastane personeli: “Esnek çalışma uygulanmadı. Normal serviste çalışan haftalık 32 saat çalışırken, 1 hafta boyunca Covid servisinde çalışan 40 saat çalışmak zorunda bırakıldı. Çalışanlar seslerini duyuramıyor, korkuyorlar ama sürekli pozitif personel sayısı artıyor. Şu anda Genel Cerrahi Bölümü’nde çalışan tüm Asistan Hekimler pozitif” dedi.

“Hemşireler Çöp Poşetiyle Kendilerini Koruyor”

Hastane personelinin iddiaları arasında, personele malzeme verilmemesi nedeniyle hemşirelerin çöp poşeti kullanarak kendilerinin korumaya çalıştıkları da yer alıyor.