AKDENİZLİ ÖĞRENCİLERİN SİNEMA KEYFİ AKDENİZLİ ÖĞRENCİLERİN SİNEMA KEYFİ

20. Mersin Uluslararası Müzik Festivali, Tenor Atılgan Gümüş’ün yazıp yönettiği Two Turkish Tenors Müzikal Düello/Jüri Sizsiniz oyununu Mersinli sanatseverlerle buluşturuyor. Atılgan Gümüş ile birlikte ünlü Tenor Cenk Bıyık’ın da başrol oynadığı eser, 11 Haziran 2022 Cumartesi saat: 20.00’de Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde yer alacak. Gösterildiği yerlerde kapa gişe sahnelenen eserde, aryalar, napolitenler, caz, blues, heavy metalden arabeske, poptan türkülere uzanan bir repertuvar seslendirilirken koreografisiyle de görsel bir şölen sergiliyor.

Oyun, konservatuvardan iki sınıf arkadaşının 20 yıl sonra sahne üzerindeki müzikal düellosunu anlatmakta. Cenk, Atılgan’ın şarkıları saygısızca yorumladığını söylerken Atılgan ise Cenk’in tarzını abartılı ve yapmacıklı olarak değerlendirir. Dakikalar ilerledikçe bu iki tenorun sahnedeki yetenek sergileme kavgası o denli çığırından çıkar ki, öğrencilik yıllarına ve özel hayatlarına dek uzanan sataşmalarla müzikal bir hesaplaşmaya döner. İşte birbirlerine bu denli kızan ancak bir o kadar da hayranlık duyan “Two Turkish Tenors”dan kimin haklı olduğuna jüri olarak seyirci karar verecektir.

Cenk Bıyık, İlkokul yıllarında Üsküdar Adile Naşit deneme sahnesi çocuk tiyatrosunda tiyatro ve müzik eğitimi alan Cenk Bıyık, 1996’da girdiği İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Opera Şan Bölümü’nden 2002 yılında mezun oldu. 1996 yılında İstanbul Oda Koro'su ve Cemal Reşit Rey Opera Korosu'na girdi. Atatürk Kültür Merkezi ve Avusturya Kültür Merkezi'nde resitaller verdi. Daha bir çok kültür merkezi ve üniversite bünyesinde konserler veren Cenk Bıyık, Şef Faris Akarsu'nun müzikal çalışmalarına katılmış ve Bursa Devlet Bölge Senfoni Orkestrası ile Broadway müzikalleri konserinde solist olarak görev almıştır. Almanya'nın ve diğer Avrupa ülkelerinin birçok şehirlerinde konserler ve resitaller vermiş, bu sebeple 2004 yılında Avrupa Kültür Vakfı’nca Türkiye'yi Avrupa Ülkelerinde tanıtan, Türkiye'nin Avrupa Birliği’ne giriş çabalarına destek sağlayan başarılı genç sanatçılara verilen Avrupa Kültür Ödülüne layık görüldü. 8 Ekim 2010’da Berlin Olimpiyat Stadında oynanan Almanya-Türkiye milli futbol maçında iki ülkenin milli marşlarını seslendirdi. 2009-2010 yıllarında, şarkı çalışmalarına Prof. Güzin Gürel ile devam etti ve yüksek lisans derecesini İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Sahne Sanatları ve Opera Bölümü’nde tamamladı. Cenk Bıyık, halen Yerli misafir sanatçı sözleşmesiyle Aylıklı çalışma grubu pozisyonunda Solist sanatçı ünvanı ile görevli olarak İstanbul Devlet Opera ve Balesi'nde çalışmakta ve aynı zamanda misafir Sanatçı olarak da Avrupa’nın önemli sanat merkezlerinde konserler vermekte ve opera sahnelerinde görev almaktadır.

Atılgan Gümüş, Tenor, Tiyatro, Dizi ve Sinema Oyuncusu.

1996 -2000 yılları arasında İstanbul Devlet Konservatuarı Tiyatro ve Opera Şan Bölümü’nden aynı aynı zamanda mezun olan Atılgan Gümüş, Kahraman Nasirov Dance Studio’da üç yıl süreyle dans eğitimi de aldı. Kenter Tiyatrosu, Dormen Tiyatrosu, Tiyatro Fora, Özel Prodüksiyon ve Yayla Sanat Prodüksiyon’da ve son olarak da Tiyatro Kedi’de farklı oyunlarda rol aldı. Halen Tiyatro Kedi’de iki farklı müzikalde oynamakta; Yeşim Salkım ile Casablanca Müzikali’nde, Müzikaldeki Hayalet’te ise Deniz Türkali ve Demet Tuncer ile birlikte başrolleri paylaşmakta. Gümüş, 1999 yılında kurduğu Grup Garsongs ile bu güne kadar 1400’e yakın konser ve gösteriye imza attı.

Konser biletlerinizi, www.biletfest.com adresinden çevrimiçi alabilirsiniz.