'MÜSTESNA' SANATÇILARI BULUŞTURAN BELGESELİN YENİ SEZONU BAŞLIYOR! 'MÜSTESNA' SANATÇILARI BULUŞTURAN BELGESELİN YENİ SEZONU BAŞLIYOR!

20. Mersin Uluslararası Müzik Festivali, Tenor Atılgan Gümüş’ün yazıp yönettiği “Two Turkish Tenors Müzikal Düello/Jüri Sizsiniz” oyununu Mersinli sanatseverlerle buluşturuyor. Atılgan Gümüş ile birlikte ünlü Tenor Cenk Bıyık’ın da başrol oynadığı eser, 11 Haziran 2022 Cumartesi saat: 20.00’de Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde yer alacak. Gösterildiği yerlerde kapalı gişe sahnelenen eserde, aryalar, napolitenler, caz, blues, heavy metalden arabeske, poptan türkülere uzanan bir repertuvar seslendirilirken koreografisiyle de bir dans şöleni vadediyor. 

Oyun, konservatuvardan iki sınıf arkadaşının 20 yıl sonra sahne üzerindeki müzikal düellosunu anlatmakta. Cenk, Atılgan’ın şarkıları saygısızca yorumladığını söylerken Atılgan ise Cenk’in tarzını abartılı ve yapmacıklı olarak değerlendirir. Dakikalar ilerledikçe bu iki tenorun sahnedeki yetenek sergileme kavgası o denli çığırından çıkar ki, öğrencilik yıllarına ve özel hayatlarına dek uzanan sataşmalarla müzikal bir hesaplaşmaya döner. İşte birbirlerine bu denli kızan ancak bir o kadar da hayranlık duyan “Two Turkish Tenors”dan kimin haklı olduğuna jüri olarak seyirci karar verecektir.