Çağla festivali ve kültür şenliğinin Işıklı mahallesinde düzenlenmesinden dolayı çok memnun olduklarını belirten Işıklı Mahallesi Muhtarı Zafer Can konuşmasında, “Türkiye genelinde turfanda çağlayı her mevsimde bizim çiftçi kardeşlerimiz yetiştirmektedir. Biz de yetiştirdiğimiz bu tarım ürünümüzün tanıtılması için Silifke Belediyemizle ortak bir çalışma yaptık. Bugün de düzenlediğimiz bu şenlikle çağlamızı tanıtıyoruz. Bizlere her zaman destek olan Silifke Belediye Başkanımız Sadık Altunok’a teşekkür ediyorum. Çiftçilerimizi daha iyi ve daha kaliteli üretime teşvik etmek amacıyla düzenlenen en iyi çağla yetiştiren ve en iyi çağla bahçesi oluşturan çiftçimizin ödüllendirilmesi de bizleri memnun etmiştir” diyerek memnuniyetini bildirdi.

Festivalde konuşan Silifke Belediye Başkanı Sadık Altunok, bu tür etkinlikler sayesinde yörenin, tarım ürünlerini, doğal güzelliklerini, kültürünü ve sosyal yaşantılarını tüm dünyaya tanıtma gayreti içerisinde olduklarını açıkladı. Başkan Altunok konuşmasında, “Çağla festivali ve kültür şenliğimizi geleneksel hale getirmeyi düşünüyoruz. İlçemizin sosyal ve kültürel bakımdan gelişmesi, vatandaşlarımızın yaşam kalitesinin yükselmesi, kısacası merkez ve kırsalıyla daha yaşanılabilir bir Silifke hayalimiz her zaman  önceliğimiz olmuştur, olmaya da devam edecektir. Silifke yoğurdumuz, çileğimiz ve çağlamız başta olmak üzere diğer tarım ürünlerimizin tanıtımını yapmak üzere bu tür etkinliklerimize ağırlık vereceğiz. Belediye olarak hemşehrilerimizin ihtiyaç duyduğu hizmetleri ve projeleri de imkanlarımız dahilinde hayata geçirmeye devam ediyoruz. Silifke’miz hızla gelişen bir ilçe ve hızla büyüyen  bir nüfusa sahiptir. İlçemize bağlı 88 mahallemiz var,  hizmet alanımız çok geniş bir bölgeyi oluşturmaktadır. Planlı ve programlı çalışmalarımızla tüm halkımız ve mahallelerimize belediye hizmetlerimizi ulaştıracağız. Halkımıza verdiğimiz hizmetlerde öneri ve destekleri ile bizlere her zaman yardımcı olan mahalle muhtarlarımıza ve vatandaşlarımıza da buradan teşekkürlerimi iletiyorum. Halkımızın katılımı ile coşkulu ve heyecanlı bir şenliği de birlikte kutlamanın sevinci ve mutluluğunu yaşıyorum. Değerli hemşehrimiz ünlü ses sanatçısı Ankaralı Ayşe konseri ile siz vatandaşlarımızı baş başa bırakıyorum. Hepinize iyi eğlenceler diliyor, emeği geçenleri yürekten tebrik ediyorum” dedi. 

YAPI KREDİ 80. YIL FEELIN’ GOOD ETKİNLİKLERİ, IMANY VOODOO CELLO VEDA TURNESİ İLE BAŞLIYOR! YAPI KREDİ 80. YIL FEELIN’ GOOD ETKİNLİKLERİ, IMANY VOODOO CELLO VEDA TURNESİ İLE BAŞLIYOR!

Silifke Belediyesi Halk Oyunlarının gurubunun sunduğu folklor gösterileri ile devam eden şenlikte ayrıca en iyi çağla yetiştiren ve en iyi çağla bahçesi oluşturan çiftçilere de ödüller verildi. Daha sonra sahne alan ünlü sanatçı Ayşe Dinçer’e  plaketini sunan Başkan Altunok, sanatçıya meşhur Silifke yoğurdunu da tattırdı.

Işıklı mahallesinde düzenlenen çağla festivali ve kültür şenliklerine ise Silifke Kaymakamı Abdullah Aslaner, Belediye Başkanı Sadık Altunok, Cumhuriyet Başsavcısı Tahir Özgenç, Emniyet Müdürü Kadir Aşkın, Jandarma Komutanı Binbaşı Bülent Keskinsoy, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Emin Kurt, Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Levent Nogay, Mersin eski Milletvekilleri Kadir Ural ve Dr. Ali Su, Belediye Meclis Üyeleri, Muhtarlar Derneği Başkanı Murat Temur ve mahalle muhtarları, Mersin Silifkeliler Derneği üyeleri, Ziraat Odası Başkanı Cafer Doygun, Kamu-Sen Başkanı İbrahim Atalay, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri  ve vatandaşlar katıldılar.

Mevlüt PARTAL - SİLİFKE