Kurulduğu ilk yıldan bu yana, pek çok ülkeden saygın sanatçı ve müzik topluluklarını Mersinlilerle buluşturarak Mersin’in tanıtımında öncü bir rol üstlenen Mersin Uluslararası Müzik Festivali’nin hazırlıklarında sona gelindi. Bu yıl perdelerini 19’uncu kez açarak sekiz etkinliğe ev sahipliği yapacak olan Festival, pandemi tedbirleri çerçevesinde 11 Eylül-02 Ekim 2021 tarihleri arasında ağırlıklı olarak açık hava konser mekanlarında yer alacak.

Yerli ve yabancı solist ve müzik topluluklarını Mersin’de ağırlayacak olan Festival’de, Sanat Ödülü, Kent Ödülü ve Nevit Kodallı Genç Yetenek Ödülü, olmak üzere üç dalda ödüller de dağıtılacak.

Pandemi Nedeniyle Yapılamayan Etkinlikler:

Geçtiğimiz festival dönemi 20’ncisi gerçekleştirilen Nevit Kodallı Polifonik Korolar Şenliği ve Mersin’in tarihi ve kültürel zenginliklerini öne çıkarmak amacıyla 9’uncusu aynı dönemde gerçekleştirilen Beste Yarışması, pandemi nedeniyle gelecek festival dönemine ertelendi.

TEXHİBİTİON İSTANBUL FUARINDA DİJİTAL SANAT RÜZGARI TEXHİBİTİON İSTANBUL FUARINDA DİJİTAL SANAT RÜZGARI

Mersin Festivaline Sahip Çıkıyor: 

Eşine az rastlanır bir dayanışmayla Sanat Etkinlikleri Derneği’nin öncülüğünde hayat bulan Mersin Uluslararası Müzik Festivali, resmi kurumlar, yerel yönetimler, odalar, ülke temsilcilikleri, dernek ve kulüpler ve özel sektör tarafından desteklenerek 19 gün sürecek bir müzik şölenine imza atacak. Festival programı ise Ağustos ayı içerisinde düzenlenecek bir basın toplantısıyla kamuoyuna duyurulacak.