Mersin DOB’dan “GALA BALE”. Uzun süre akıllardan çıkmayacak yıldızlar buluşmasına sayılı günler kaldı. Mersin Yenişehir Belediyesi’nin değerli katkılarıyla, Opera sahnelerinde gösterdikleri başarılı performanslar ile sanat kariyerlerini kanıtlamış 6 operanın Bale Solistlerinin birlikte sahneleyeceği “GALA BALE” 3 Temmuz 2021 Cumartesi akşamı saat 20:30 ‘da Mersin Yenişehir Atatürk Kültür Merkezi’nde izleyenlere unutulmayacak bir gece yaşatacak.

ŞEF AHMET BARAN'DAN ÖNEMLİ BİR PROJE DAHA ŞEF AHMET BARAN'DAN ÖNEMLİ BİR PROJE DAHA

Daha önce sanatseverler ile buluşmuş ve büyük beğeni kazanmış bale eserleri “Kuğu Gölü” , “Don Kişot” , “Talisman”, “Hamlet”, “La Bayadere”, “Tango’s”, “Amor Stella’s”, “Bahçesaray” nin en özel bölümlerinden oluşan programda; Ankara DOB, İstanbul DOB, , İzmir DOB, Mersin DOB, Antalya DOB, Samsun DOB, bale solistleri ile birlikte  Mersin DOB Orkestra sanatçılarının performansı izleyicilerin beğenisine sunulacak.

Mehmet BALKAN’nın Sahneye Koyduğu eserin Yönetmen Yardımcılığını Mersin DOB Sanat Yönetmeni ve Müdür V. Serbülent BİÇER, Orkestra Şefliğini Hakan KALKAN üstleniyor. Ankara DOB: Kadir OKURER,Sultan MENTEŞE, Deniz ALP, İstanbul DOB:  Erhan GÜZEL, Ami NAITO, İzmir DOB: Aslı ÇİLEK, Mersin DOB: Özlem ŞENORMANLILAR, Ozan DEMİRBAŞ,Burak Serkan CEBECİ, Tugay AK, Tutku Barın TÜMEN, Yukiko ITO, Yuji SHIMIZU Antalya DOB: Milina FİDAN, Samsun DOB: Nazmiye KHOZAHSVILI, Yunus Emre ÖRGÜT ‘ün sahne alacağı eser Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği hijyen ve sosyal mesafe kurallarına uygun olarak düzenlenen yeni seyirci oturma düzeni ve orkestra dizilimi ile güvenli bir ortamda gerçekleştirilecektir.