MERSİN - Silifke Çaltıbozkır Mahallesi Eğitim, Kültür, Tanıtım, Kalkınma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Asım  Özçalık ve yönetim kurulu üyeleri Hatice Gülcan Yüksel ve Mustafa Genç’le birlikte Silifke Belediye Başkanvekili Sadık Altunok’u makamında ziyaret ettiler.

SAKIP SABANCI ULUSLARARASI ARAŞTIRMA ÖDÜLLERİ VE 20’NCİ YIL ANMA TÖRENİ 30 NİSAN’DA GERÇEKLEŞECEK SAKIP SABANCI ULUSLARARASI ARAŞTIRMA ÖDÜLLERİ VE 20’NCİ YIL ANMA TÖRENİ 30 NİSAN’DA GERÇEKLEŞECEK

Dernek Başkanı Özçalık ziyaretinde yaptığı konuşmada, “Başkanım, biz dernek olarak mahallemizde yaşayan vatandaşlarımızı tarımsal üretime teşvik etmek, alternatif bitki yetiştiriciliği yaparak çiftçi kardeşlerimizin katma değeri yüksek ürün yetiştirmesini amaçlıyoruz. Bu nedenle mahallemizde üretimine başladığımız kozmetik sanayinde büyük bir ihtiyacı karşılayan aynı zamanda bölgemizde ek turizmin canlanmasına katkı sağlayacak olan lavanta bahçemizde hasat zamanı gelmiştir. Dernek olarak 6 Ağustos 2020 tarihinde mahallemizde düzenleyeceğimiz lavanta hasat şenliğine katılarak çiftçilerimizin hasat sevincine ortak olmanızı bekliyoruz” dedi.

“Çaltıbozkır mahallesinde yetiştirilen lavantanın hem sağlık sektörüne hem de eko turizme büyük katkılar sağlayacağını bildiren Silifke Belediye Başkanvekili Sadık Altunok, ilçede yaşayan çiftçilerin alternatif tarıma teşvik edilmesinin son derece sevindirici bir gelişme olduğuna dikkat çekti. Kendisini ziyarete gelen Çaltıbozkır Mahallesi Eğitim, Kültür, Tanıtım, Kalkınma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Asım Özçalık ve yönetim kurulu üyelerine ziyaretleri ve tarım alanında yürüttükleri çalışmalar için teşekkür etti. Başkanvekili Altunok, çiftçi kardeşlerimizle birlikte lavanta şenliğine katılarak, bu sevinci hep birlikte yaşayacaklarını anlattı.

Mevlüt PARTAL - SİLİFKE