Belgeselin genç kızlara ve umudunu yetirmiş kadınlara ilham kaynağı olacağını belirten gazeteci Ufuk Cavlı, "33 Kadın Belgeseli Türkiye, bir sosyal sorumluluk projesi kadın gücü ve farkındalığını ön plana çıkarmak için Mersin, Adana, Hatay, Malatya, Mardin, Gaziantep, Kars, Erzurum ve İzmir'de ve tabi ki yavru vatan Kıbrıs'ta yapılacak olan bir proje. Projenin 1'incisi Mersin'de tamamlandı. Şimdi ikinci adresimiz Hatay. Hatay'ın güçlü kadınlarıyla, Hatay'ın başarılı kadınlarıyla, Hatay'ın genç kız ve umudunu yitirmiş bazı kadınlarına umut olabilecek, rol model olabilecek, onlara ilham verebilecek 33 Hataylı güçlü kadını uzun bir çalışma sonucunda belirledik" dedi.

SAKIP SABANCI ULUSLARARASI ARAŞTIRMA ÖDÜLLERİ VE 20’NCİ YIL ANMA TÖRENİ 30 NİSAN’DA GERÇEKLEŞECEK SAKIP SABANCI ULUSLARARASI ARAŞTIRMA ÖDÜLLERİ VE 20’NCİ YIL ANMA TÖRENİ 30 NİSAN’DA GERÇEKLEŞECEK

TÜRKİYE'YE GÜZELLİK SUNMAK İSTİYORUZ

Türkiye'de mağdur kadınların olduğu kadar güçlü kadınlarında olduğunu belirten Cavlı, "Artık bu kadın arkadaşlarımızın başarı hikayeleri, bende yapabilirim diyen kadınların önünü açabilmek için yapılan bir projedir. Bu projede kadın arkadaşlarımızın 25 dakikalık belgeselleri çekilecek. Kadınların nereden nereye geldiklerini ve nereye gittiklerini anlatan bir belgesel olacak ama bu belgeselin çekiminde aynı zamanda Hatay'ın da tarihi ve turistik yerlerini, önemli yerlerini göstererek, Hatay'ın güzellikleri ile kadınlarımızın güzelliklerini birleştirerek Türkiye'ye bir güzellik sunmak istiyoruz. Bu konuda Türkiye genelinde çok ciddi bir ekibimiz var ve arkadaşlarımızın tamamı kadın. Çok ciddi bir çalışma gerçekleştiriyoruz ve projemize müthiş bir ilgi var."

500 ÜNİVERSİTENİN 73'NÜN REKTÖRÜ KADIN

"Biz istiyoruz ki bu kadınlara yönelik projeler daha çok yapılsın. Yani güçlü kadınların başarılı kadınların hikayeleri bizlere ışık olsun. Biz bunu çok istiyoruz. Şunun da altını çizmek istiyorum Doğan bütün canlılar güçlü olarak doğar. Zaman içerisinde, hayatın akışı içerisinde canlıları güçlü kılan cinsiyetleri değildir. Onların inanmaları, çalışmaları ve mücadele etmeleri ve asla vazgeçmemeleri güçlü kılar. Kadın elinin değdiği her yerde bir güzellik olduğunu hepimiz artık görüyoruz. Dünyanın en iyi 500 üniversitesinin 73 tanesinde kadınlar rektörlük yapıyor. Bu tür örnekleri çok verebiliriz. Herşeyden önce kadınlar bir anne. Bunu da unutmadan girişimci kadınlarımızı destekleyerek, onların önünü açarak daha da güçlenmesini sağlamak istiyoruz, bu projeyle."

TÜRKİYE'DE SİNERJİ OLUŞTURACAĞIZ

Yaptıkları projeyle Türkiye'nin gizli kahramanlarını bir araya getirerek, Hatay'ın nasıl bir kadın odaklı kent olduğunu gündeme getireceklerini belirten Cavlı, "Türkiye'yi de dünya üzerinde kadın odaklı bir ülke olduğunu da anlatmak istiyoruz. Çünkü dünyada ne yazık ki kadınları, erkeklerden geride gören zihniyetler var. Biz kadınlarla birlikte Türkiye'de bir sinerji oluşturacağız. Biz inanıyoruz ki, bende yapabilirim diyen kadınların , genç kızlarımızın önünü açacağız."

HATAY KADIN ODAKLI

"Hatay'ın bu kadar kadın odaklı kent olduğunu , bu kadar güçlü ve başarılı kadınlarının olduğunu bilmiyorduk. Hatay bir çok konuda gündeme gelmiş bir kent ama keşke bu anlamda da Hatay'ı biraz anlatabilseymişiz. Ben bu anlamda Hatay Büyükşehir Başkanımız sayın Lütfü Savaş beye bize katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Hatay'daki belediyelerin hepsi kadın odaklı çalışmalar yapıyor." dedi.

HAYIRLI UĞURLU OLSUN

"Projeye katılan kadınların hiçbir şekilde katılım ücreti ödemediklerinin de altını çizen Cavlı, "Bu bir piar çalışması olarak algılanmasın, bu bir sosyal sorumluluk projesidir. Burada bulunan kadınların hiç birinin güçlü olması maddiyatla ilgili bir konu değil. Bizi etkilemelerinin en büyük nedeni bir yerden bir yere kendi başlarına gelebilmiş ve bu başarıyı da sürdürebiliyor olmaları. Mesela bir çok arkadaşımızın Türkiye'ye kazandırdığı ürünler var. Hep birlikte kadının gücünü ve farkındalığını ön plana çıkartacağız. Bir tek genç kızımıza, bir tek kadınımıza dokunabilirsek, bir kişinin hayatına olumlu anlamda etki edebilirsek bu bizim için başarıdır. Hatay Türkiye'ye örnek olacak,. Hatay'daki çekimlerimiz yaklaşık 45 gün sürecek. Türkiye'ye ve Hatay'a hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.

Kaynak: sabah.com.tr