“BİNLERCE ÇOCUK RAFADAN TAYFA İLE BULUŞTU” “BİNLERCE ÇOCUK RAFADAN TAYFA İLE BULUŞTU”

Nazım Hikmet, Shakespeare, Ritsos, A. Kadir, Mevlana, Kavafis, Paul Valéry, Orhan Veli, Ömer Hayyam, G. Lorca, Şeyh Galip, Sadi, gibi çeşitli Türk ve dünya şairlerinin şiirleri üzerine besteler yaparak her dönem gençliğin ve her kesimden dinleyicinin dilinden düşmeyen şarkılarıyla Ezginin Günlüğü, 17 Eylül 2021 Cuma saat: 20.00’de Tarsus Cumhuriyet Meydanı’nda Mersinlilerle buluşacak. Ücretsiz olacak konserde, başta Düş Sokağı olmak üzere, Mutlu Aşk Yoktur, Ala Gözlü Yar, Ebruli, Küçelere Su Serpmişem, gibi efsaneleşmiş şarkılar seslendirilecek.

Emin İgüs, Hakan Yılmaz, Şebnem Ünal, Vedat Verter ve Nadir Göktürk, tarafından oluşturulan müzik altyapısını, sahne üzerinde 10 kişilik bir ekiple uygulayan Ezginin Günlüğü, ilk konserini, Ocak 1983’te İstanbul’da Hodri Meydan Kültür Merkezi’nde verdi. Ilerleyen yıllarda gruba, Tanju Duru, Cüneyt Duru, Fatih Saçlı ve Hüsnü Arkan, Feyza Erenmemiş, katıldı. Ezginin Günlüğü, "Hürriyete Doğru",  "Aşk Yüzünden", "Rüya" ve  "Her Şey Yolunda" , "İlk Aşk",  "Dargın Mıyız" albümlerini yayınlandı. Grup , kuruluşunun 25. yılında, "Çeyrek" isimli albümü yayınladı. Albüm’de,  25 şarkı, Türkiye’nin önde gelen 25 şarkıcının seslendirmesiyle yer aldı.

Türkiye’de onlarca şehirde konserler veren Ezginin Günlüğü; Almanya, Hollanda, İsveç, Belçika, İngiltere, Kıbrıs gibi pek çok ülkede de konserler gerçekleştirdi. Topluluk şu an; Nadir Göktürk , Cafer İşleyen , Erkan Gürer, Can Göktürk , Deniz Bayrak , Güven Şancı , Deniz Sujana ve Mahmut Çınar, isimlerinden oluşuyor.