Kerem Görsev Trio, Kerem Görsev (Piano), Volkan Hürsever (Kontrabas), Ferit Odman (Davul) isimlerinden oluşuyor. Trio, quartet ve senfonik olarak üç farklı projeyle sahne alan Topluluk, ilk albümünden bu yana, trio için düzenlediği besteleri, filarmoni orkestrası aranjmanları ile akustik caz müziğinin farklı formatlarını dinleyicileriyle buluştururken konserlerinde ağırlıklı olarak kendi bestelerine yer veriyor.

Kerem Görsev:

1994 yılında ilk albümü “Hands and Lips”i yayınlayan sanatçı, 30 yılı aşkın müzik kariyerinde 18 albüm yayınlayarak büyük başarılara imza attı. 2010 yılında yayınladığı ‘Therapy’ albümü, 2011 yılında “Büyük Caz Orkestraları” kategorisinde Grammy aday adayı oldu. Sanatçı dünden bugüne albüm kayıtlarını, London Abbey Road, L.A United Records gibi büyük müzik stüdyolarında, Londra Filarmoni, Los Angeles Strings, Prag Filarmoni, St. Petersburg Filarmoni orkestraları gibi dünyaca ünlü orkestralarla birlikte tamamladı. Alan Broadbent, Ernie Watts, Joe LaBarbera gibi Grammy ödüllü Caz müzisyenleri ile hem albüm kayıtlarında birlikte çalıştı, hem de Türkiye’de bir çok konser ve jazz festivalinde aynı sahneyi paylaştı. 1998 ve 2003 yıllarında New York’da kaydettiği Warm Autumn ve Meeting Point albümlerinde Russell Gunn, Steve Kirby, Alvester Garnett, Marcus Strickland, Eric Revis ve JD Allen ile birlikte çalıştı ve aynı isimlerle Türkiye’de konserler gerçekleştirdi.

Marciac, Umbria, Pescara, Bologna, Vilnius, Liviv, Makedonya, İslamabad, Bakü gibi Uluslararası tanınan Caz Festivalleri ile New York, Londra, Kopenhag, Muenster, Coesfeld, Hamburg, Köln, Stuttgart, İslamabad ve daha bir çok ülkede konser ve organizasyonlarda sahne alarak dünya çapında müzik severlerle buluştu. Görsev’e trio performanslarında kontrbasta Kağan Yıldız, davulda Ferit Odman eşlik ederken, quartet projesinde saksafonuyla Engin Recepoğulları dahil oluyor.

Ferid Odman:

1999’da İsveç'te müzik eğitimine AFS değişim öğrencisi olarak başlayan Odman, 2001’de İstanbul Bilgi Üniversitesi Konservatuvarı’ndan mezun oldu. 2004’te New York'taki School for Improvisation'daki atölyelere katıldı. 2006-2008 yılları arasında Fulbright Bursu ile William Paterson Üniversitesi'nde okudu.. Yüksek lisans eğitimini sürdürürken New York'ta iki yıl geçirdi. Aynı zamanda Brian Lynch, Vincent Herring, Peter Washington, Benny Golson, Jacky Terrasson, Mike Moreno, Sean Jones, Ernie Watts, Stefano di Battista, Bertha Hope, Jim Rotondi, Alan Broadbent, Alex Sipiagin ve David Berkman gibi isimlerle birlikte çalıştı . Sheila Jordan, Kevin Mahogany, Allan Harris, Mark Murphy, Deborah Davis, Ive Mendes ve Hilary Kole gibi birçok vokalistle de beraber çaldı. Ayrıca New York'ta birçok kulüp ve festivalde yer aldı.

Ankara Caz Festivali ve Hollanda'daki Rabobank Amersfoort Caz Festivali dahil pek çok uluslararası festivale şef olarak davet edildi. 2010’da trompetçi Brian Lynch, saksafoncu Vincent Herring, piyanist Burak Bedikyan ve basçı Peter Washington ile birlikte Nommo kaydını yapan Odman, 2011’de Trompetçi Terell Stafford, Saksofoncu Vincent Herring, Piyanist Anthony Wonsey ve Basçı Peter Washington'un yer aldığı Autumn In New York'u yayınladı. 2016’da Terell Stafford, Danny Grissett ve Peter Washington ile birlikte Tadd Dameron'a altı telli bir övgü olan tüm analog Vinyl Dameronia With Strings yayınladı.

SİLİFKE’DE ÇAĞLA FESTİVALİ COŞKUSU SİLİFKE’DE ÇAĞLA FESTİVALİ COŞKUSU

Volkan Hürseven:

1995'te Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İstanbul Devlet Konservatuvarı Kontrbas Bölümü’nden mezun olan Hürseven caz müziğine ilgi duymaya başladıktan sonra ilk derslerini Neşet Ruacan'dan aldı. Saksafoncu ve besteci Ricky Ford'un kurduğu İstanbul Jazz Collective'de ve Roy Haynes'in "Birds of a Feather" isimli Avrupa turnesinde yer aldı. Bir süre İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde hocalık da yapan Sanatçı, ilk stüdyo albümü “Hediyeéyi 2009’da yayımlandı.

Kariyeri boyunca pek çok yerli ve yabancı müzisyenle sahne alan Hürsever, Önder Focan, Bülent Ortaçgil, Genco Arı, Allan Haris, Nükhet Ruacan, Laverne Buttler, Cem Aksel, Marion Cowings, Kerem Görsev, Billy James, Cengiz Baysal, Kenny Garrett, Volkan Öktem, Nicholas Payton, İlhan Erşahin ve Dave Kikovski gibi cazı ustalarıyla pek çok konser verdi,  album kayıdı gerçekleştirdi.  

Biletler, www.merfest.org.tr veya www.biletfest.com adresinden temin edilebilir.