TEXHİBİTİON İSTANBUL FUARINDA DİJİTAL SANAT RÜZGARI TEXHİBİTİON İSTANBUL FUARINDA DİJİTAL SANAT RÜZGARI

CAVLI: PROJE SONUNDA 333 KADINA ULAŞMIŞ OLACAĞIZ

Galanın açılışında konuşan 33 Kadın Belgeseli Türkiye Projesi Yapımcısı olan Ufuk Cavlı, 33 kadın belgeselinin bir sosyal sorumluk projesi olduğunu belirterek ‘’Kadının gücünü ve farkındalığını öne çıkarmak için bu projeye imza attık. Proje sonunda 333 kadına ulaşmış olacağız. Gaziantep beni misafirperverliği ve kadın gücüne verdiği önemle heyecanlandıran bir kent oldu. Türkiye’de 33 milyon başarılı kadın var. Bu 33 kadın Gaziantep’in tüm başarılı kadınların temsil ediyor. Bunları seçerken dini ve siyasi görüş gibi öğelerin hiç birine bakmadık. Bir noktadan bir noktaya gelmiş olmasına baktık. Umudunu yitirmiş genç kızlara rol model olmaları için, onların hayatlarını belgesele konu aldık. Hani  derler ya hayatımı yazsam roman olur. Biz bir tık üstünü yapalım dedik. Bizde hayatımı yazsam belgesel olur dedik. Dünyada halen kadınları erkeklerin gerisinde gören zihniyetler var. Cinsiyet güç meselesi değildir. Tanrı bütün canlıları güçlü olarak yaratmıştır. Onların güçlü olmasının nedeni azimle mücadele etmek ve asla vaz geçmemektir’’ diye konuştu.

DOĞAN; GEÇMİŞE VE GELECEĞE MÜHRÜNÜ VURMUŞTUR

Karkamış Belediye Başkanı Ali Doğan ise galada yaptığı konuşmada ’’Kadın, medeniyetin kaynağı, huzurun, mutluluğun ve evin temelidir. Kadın bulunduğu her yere güzellik ve estetik katmış, geçmişe ve geleceğe mührünü vurmuştur’’ dedi.

BAYRAK:  YAPILAN HER İYİLİĞİN ALTINDA BİR KADININ EMEĞİ VAR

Kent Konseyi Başkanı Samet Bayrak, kadınların savaş kahramanlıklarını anlattı. Bayrak ‘’Yapılan her iyiliğin altında bir kadının emeği var. Avrupa’da seçme ve seçilme hakkı yokken benim ülkemde Atatürk sayesinde vardı’’ dedi.

KİLECİ: KADINI GERİYE ATAN BAŞARILI OLAMAZ

GAİB Başkanı Fikret Kileci’de, kadını geriye atan anlayışın başarılı olmasının mümkün olmadığını belirterek ‘’İki bayan yönetim kurulu üyesi arkadaşımla buraya geldiK. Dünyaya mesaj vermek istiyorum. Ama önce bu mesajın bizim içimizde anlaşılması lazım. Kadını geriye atan hiçbir toplum ilerleyemez. Birlikte hareket etmesini bilmeyenler, birlikte yürümesini bilmeyenler, ancak yürüdüklerini zannederler. Aslında onlar yerin dibine doğru gidiyorlardır. Bu yolda sizi engelleyenler olabilir. Bir insanın, herkesi mutlu ve memnun etmesi mümkün değildir” şeklinde konuştu.