“EDEBİYATIMIZDA RADYOLAR” KİTABI ARATOS YAYINLARI’NDAN ÇIKTI “EDEBİYATIMIZDA RADYOLAR” KİTABI ARATOS YAYINLARI’NDAN ÇIKTI

Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB) işbirliğiyle MDOB Orkestrası’nın eşlik edeceği, Marina Kvlizidze’in konsermeister olarak yer alacağı konser, 11 Eylül 2021 Cumartesi günü saat: 20.00’de Mezitli Belediyesi Amfi Tiyatrosu’nda gerçekleştirilecek. Konserde, Danatar Ovezov ile Yuliy Meytus’un Leyli ve Mecnun operasından Uvertür, Ulvi Cemal Erkin – Köçekçe, Kara Karaev - Keman ve Orkestra İçin Konçerto, Ferit Tüzün – Esintiler, eserleri seslendirilecek.

Ceyla Ganiyeva:  Lise eğitimini Bilkent Müzik Hazırlık okulunda Vanya Millanova de Keyser ile tamamlayan Ganiyeva, bu dönem içinde birçok yarışmalara katıldı ve konserler verdi. 2000'de Çorum Valiliği'nin düzenlediği Genç Yorumcular Oda Müziği Yarışması'na "Grup Rondo" ile katıldı. 2002 yılında Fransa'da Ville de Canet Roussilan Turizm, Kültür ve Spor Festivali kapsamındaki yarışmada diploma, 2006 yılında da Moskova'da düzenlenen "Klasik Kültür Mirası" yarışmasında üçüncülük kazandı. Aynı yıl ünlü kemancı Cihat Aşkın'ın CAKA (Cihat Aşkın ve Küçük Arkadaşları) projesine katıldı. Bu proje kapsamında Türkiye’nin bir çok şehri ve KKTC’ de  konserler verdi. Bilkent Senfoni Orkestrası, Bilkent Oda Orkestrası, Hacettepe Akademik Orkestra, Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası, Bursa Bölge Senfoni Orkestrası ve Azerbaycan Filarmoni Orkestrasıyla solo konserler verdi. Işın Metin, Rauf Abdullayev, Erol Erdinç, Alessandro Cedrone, Alparslan Ertüngealp ve Naci Özgüç yönetimindeki konserlerde solist oldu.  Temmuz 2007'de "12. Canetti Keman Yarışması'nda" ikincilik kazandı. Eğitimi boyunca Zakhar Bron, Sergey Kravçenko, Mintcho Mintchev, Dima Tkachenko, Cihat Aşkın, Sevil Uluvan ve Oliver Charlier'in Master Classlarına aktiv olarak katıldı. Ganiyeva, lisans eğitimini Almanya'da Folkwang Universitat der Künste’de Jacek Klimkiewicz'in sınıfında tamamlamıştır. Yüksek Lisans eğitimi için Türkiye’ye gelip Bilkent Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi’nde Master-Yüksek Lisans programını başarıyla tamamlayıp aynı üniversitede (PhD) Doktora eğitimini de bitirmiştir. 2016-2020 yılları arasında Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda Yaylı Çalgılar Anasanat Dalı Başkanı, Ortaokul Müdürlüğü ve Keman Öğretim Görevlisi görevlerini yürütmüştür. Aynı yıllar arasında Kanun Namına grubunun Solist Keman üyesi olarak birçok konserde yer almış, TRT kanalında canlı konser programları yayınlanmıştır.  Mart 2020’den başlayarak Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi İcra Fakültesi’nde Doktor Öğretim Üyesi olarak görev almaktadır.

Rustam Rahmedov

Türkmenistan Aşkabat’ta müzisyen bir ailede dünyaya geldi. Danatar Ovezov Devlet Müzik Kolejinden birincilikle mezun oldu, Türkmen Ulusal Konservatuvarı’na onur öğrencisi olarak kabul edildi. Kısa süre sonra aynı okula piyano ve oda müziği öğretmeni olarak atanan sanatçı, solistlik kariyerini art arda iki prestijli piyano yarışmasında aldığı birincilik ödülleri ile pekiştirdi: Frédéric Chopin Yarışması ve Başkanlık Sanat Yarışması “Altın Çağ” birincilik ödülleri aldı. Ronald Reagan Kültür Merkezi, Tatar Devlet Opera ve Balesi, Kiev Ulusal Opera Evi, Erivan Operası Salonu, Tel-Aviv Opera Evi, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi, Bilkent Konser Salonu, Süreyya Operası, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı gibi önemli salonlarda konserler verdi. Dünyanın önde gelen müzisyenleri ile birlikte çalıştı. Türkmen Filarmoni Orkestrası, Türkmen Gençlik Oda Orkestrası, Bilkent Senfoni Orkestrası, Bilkent Solistleri, İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası ve Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası ile solist ve şef olarak pek çok konser verdi. Klasik, caz piyanistliği ve klavsen yorumculuğunun yanı sıra aranjör ve orkestra şefi olan; her yıl İsrail’de gerçekleştirilen Keshet Eilon Uluslararası Yaylı Çalgılar Ustalık Sınıflarına günümüzün değerli sanatçıları ile birlikte davet edilen; Keshet Eilon Ustalık Sınıflarının 2018 ABD turnesi kapsamında Los Angeles, Miami ve New York’ta sahnesinde yer aldı.