Mersin’de 3 müzisyen, son dönemde artan kadın cinayetlerine dikkat çekmek için bir beste yaptı. Duraksız Şarkılar adlı grubun şarkısı ise “Büyüttüğümüz Umutlar”.

Kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetleri, toplumun tüm kesimlerinden yükselen tepkilere rağmen gün geçtikçe artıyor. Son olarak üniversite öğrencisi Pınar Gültekin’in hunharca katledilmesi Türkiye’yi ayağa kaldırdı. Mersin’de amatör olarak müzikle ilgilenen Duraksız Şarkılar adlı grup da, kadına yönelik şiddet sarmalının tırmanmasına kayıtsız kalmadı ve Büyüttüğümüz Umutlar adlı bestesini yaptı.

Sözleri grubun solisti Ozan Candar’a, Bestesi ise gitarist Alper Erözalp’e ait olan Büyüttüğümüz Umutlar adlı şarkı, grubun diğer üyesi Volkan Seyrek tarafından düzenlendi ve çeşitli sosyal medya platformlarında yer almaya başladı.

Grup üyeleri, şarkının sözlerinin şiddet mağduru kadınların acılarına karşı sanat çerçevesinden bir bakış açısı getirerek kadınların haklı çığlığına bir nebze de olsa dikkat çekmek, bu konuda bir farkındalık yaratmak amacıyla bu çalışmayı gerçekleştirdiklerini dile getirdiler. “Kadına yönelik şiddet son bulsun” sloganıyla bestelenen şarkının sözleri ise şöyle:

Büyüttüğümüz umutlar

Kalbimize sığmıyor

Sığındığımız dağlar

Limanlar yanıyor

Mavi düşler gördük, uykusuna uzandık

Uyandık ki rüyalar, evler yanıyor

Bir ulu ağaca bin dilek bağladık

Dallarım kırıldı, ormanlar yanıyor

Bir çocuk sevdim, hayaline yaslandım

Umduğumu bulamadım düşler yanıyor

Arkası ağıtmış, gülünce anlamadım

Büyülendiğim gözler, sözler yanıyor

‘İki gönül bir’ deyip canı cana bağladık

Seyran olsun dediğimiz bağlar yanıyor

Kuşlar gibi uçacaktık, kelebeklere ağladık

Uçacak sandığımız kanatlar yanıyor

MERSİN BAROSU’NDAN, İL EMNİYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZİYARET MERSİN BAROSU’NDAN, İL EMNİYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZİYARET

Link: https://youtu.be/OM_Y8gs5Xxg