MERSİN - Belediye Başkanı Hidayet Kılınç’ın girişimler ile Anamur doğalgaza kavuşuyor. Başkan Kılınç’ın seçim dönemi vaatlerinden olan Anamur’a doğalgaz getirme projesi sonuca ulaştı ve boru hattı çalışmaları için 1 Temmuz’da ihaleye çıkılacağı açıklandı.

İlçe yollarına kapsamlı bakım İlçe yollarına kapsamlı bakım

Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç’ın BOTAŞ Genel Müdürlüğü ile önceki gün yaptığı telefon görüşmesi sonucunda açıklanan kararı Anamurlular’a yine Başkan Kılınç müjdeledi.

1,5 yıldır Belediye Başkanlığı görevini yürüten Başkan Kılınç bu sürede çağın gereksinimlerine uygun, Anamur’u modernize edecek projeleri hayata geçirmeyi ilke edindiklerini kaydederek : “Büyük kentlerde bulunan tüm imkânların Anamurlu hemşerilerimize de sunulabilmesi amacıyla hükümetimiz ve bakanlıklarımızla iletişimi hiç olmadığı kadar samimi, dostane ve hizmet alabilir boyuta taşıdık. Çaldığımız her kapının sonuna kadar açılması, gittiğimiz tüm resmi kurumlarımızın Anamur’a hizmet verebilmek için seferber olmasıyla yıllarca Ankara’da kurduğumuz ikili ilişkilerin karşılığını nihayet almaya başladık. Önceki gün BOTAŞ Genel Müdürlüğü ile geçekleştirdiğim telefon görüşmesi neticesinde, seçim döneminde söz verdiğimiz Anamur’a Doğalgaz Getirilmesi Projemizin, boru hattı güzergahının belirlenmesi için 1 Temmuz 2020’de ihaleye çıkılacağını öğrendim” dedi.

“450 günde bitirilecek”

Abtalya’dan getirilecek doğalgaz boru hattının arazi-etüt, harita, kamulaştırma ve mühendislik işlerinin 1 Temmuz 2020’de başlayarak 450 gün içerisinde bitirilmesi öngörüldüğünü vurgulayan Başkan Kılınç, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na da konuya duyarlı yaklaşmasından dolayı teşekkür ederek: “Anamur Belediye Başkanı olarak, başta Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu’na, BOTAŞ Genel Müdürümüze ve her ziyaretimizde bizleri eli boş döndürmeyen devletimizin tüm kademesindeki bürokratlarımıza Anamurlu hemşerilerim adına sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Birkaç yıl içerisinde evlerinde doğalgaz kullanmaya başlayacak olan Anamurlu Hemşerilerime de hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.