Mersin Büyükşehir Belediyesi, havanın ısınmasıyla birlikte yaylaya göç zamanı gelen Yörüklerin karla kaplı yollarını açıyor. Anamur’da hayvanları ile birlikte yaylaya çıkmak için hazırlık yapan konargöçer Yörüklerin yolunu kar engeli tıkadı. Büyükşehir Belediyesi anında müdahale ederek, Yörüklerin rahatça çıkabilmesi için Antalya sınırında bulunan yayla yollarını açtı.

SERDAR SOYDAN: “RAMAZAN BARIŞTIR, PAYLAŞMAKTIR, ANLAMAKTIR” SERDAR SOYDAN: “RAMAZAN BARIŞTIR, PAYLAŞMAKTIR, ANLAMAKTIR”

15 mahalleden 9 farklı yaylaya çıkan yollar açıldı

Muhtarlık İşleri Dairesi ile Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı koordinesinde yürütülen çalışmalar kapsamında Anamur ilçesine bağlı olan ve Antalya sınırında bulunan yaylaların karla kaplı yolları açıldı. Bu çalışmalarla Kızılaliler, Karadere, Emirşah, Alataş, Güleç, Sarıdana, Ovabaşı, Çataloluk, Korucuk, Karaçukur, Çamlıpınar, Yukarı Kükür, Güngören, Lale ve Karaağa Mahallelerindeki Yörükler’in çıktığı Kaşpazarı, Çamurlu, Olukbaşı, Küçükpınar, Atan, Düğünalanı, Tamtır, Elbalak ve Çukurpınar yaylalarına giden yollar kardan temizlendi. Bu sayede Yörükler yazlık yurtlarına rahatça göç edebilecek.

“Yörüklerimiz bir an önce yurtlarına çıkacaklar”

Çalışmalar sırasında Büyükşehir Belediyesi ekiplerini yalnız bırakmayan Anamur Ovabaşı Mahalle Muhtarı Gani İmdat, bölgesinde bulunan Yörüklerin ekonomiye önemli katkılarının olduğunu vurguladı. Yörüklerin yolunu açtığı için Büyükşehir Belediyesi’ne ve Başkan Vahap Seçer’e teşekkür eden İmdat, şunları söyledi: “Çamurlu Yaylası’ndayız. Büyükşehir Belediyesi’nin makineleriyle kar temizleme çalışması yapıyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımızdan Allah razı olsun. Bütün ekibiyle buraya ağırlık verdi. Yörüklerimiz bir an önce yurtlarına çıkacaklar. Buradaki Yörüklerimiz ekonomiye büyük katkı sağlıyor. Bu yaylalarımız 60-70 bin civarında küçükbaş hayvanı ve binlerce arı kovanı olan yaylalarımız. Bu çalışmalardan dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer’e çok teşekkür ediyoruz. Selam olsun.”