TURİST REHBERLERİ YANLIŞTAN DÖNÜLMESİNİ BEKLİYOR TURİST REHBERLERİ YANLIŞTAN DÖNÜLMESİNİ BEKLİYOR

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (HATSU), fiziki ömrünü yitirerek sık sık içme suyu kesintilerine sebep olan noktaları tespit ederek yeni şebeke çalışmaları gerçekleştirildiğini bildirdi.

Hatay genelinde içme suyu çalışmalarını sürdürerek paslı, içi kireç dolu ve deforme olmuş boruları bertaraf etme çalışmalarının sürdüğünü belirten Genel Müdürlük, Altınözü ilçesine bağlı Erbaşı Mahallesi’nde sık sık arıza vererek içme suyu iletmede aksaklık yaratan şebeke yerine 63’lük borularla 120 metre yeni şebeke çalışması yapıldığını aktardı.

Yaşam kaynağımız olan içme suyunun vatandaşlara sağlıklı, temiz ve daha kaliteli bir şekilde iletilmesi amacıyla basınca dayanıklı boruların çekildiğinin ve 20 abone bağlantısının yapıldığının bilgisini veren İdare, çekilen yeni hat ile su iletiminin daha güçlü hale geleceğini açıkladı.

Yapılan çalışmalar ile içme suyundaki kayıp kaçağı minimum seviyeye düşürmeyi hedeflediklerini vurgulayan HATSU, söz konusu çalışmada 1 kepçe ve 5 personelin görev yaptığını açıkladı.