Başkan Özyiğit, “Bölgemizde dağıtımını yapacağımız Yenişehir Çevreci Halk Kart ile vatandaşlarımızın evlerinde ve iş yerlerinde biriktirdikleri atıkları toplayacak ve bu atıkların karşılığında kart sahiplerine TL yüklemesi yapacağız.” dedi.

GEZERAVCI UZAYA GÖTÜRDÜĞÜ NESNELERİ AÇIKLADI GEZERAVCI UZAYA GÖTÜRDÜĞÜ NESNELERİ AÇIKLADI

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit hem doğaya hem de ev ekonomisine katkı sunacak örnek bir proje olan Yenişehir Çevreci Halk Kart’ı kısa sürede hayata geçireceklerini duyurdu. Erken çocukluk eğitimi konusunda model olan bir projeyi Türkiye’de bir ilke imza atarak uygulayan Yenişehir Belediyesi, ekoloji konusunda da fark yaratacak bir projenin hazırlıklarını sürdürüyor.  

BAŞKAN ÖZYİĞİT, “HEM ÇEVREMİZİ KORUYACAĞIZ HEM DE ATIKLARINDAN GELİR ELDE EDEREK, BU GELİRİ HALKIMIZA ULAŞTIRACAĞIZ”

Yenişehir Belediye Meclisi Temmuz Ayı Olağan Toplantısının İkinci Birleşiminde konuşan Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Yenişehir Çevreci Halk Kart ile ilgili hazırlıklarımızı büyük oranda tamamladık, kısa süre içerisinde hayata geçireceğiz. Bölgemizde dağıtımını yapacağımız Yenişehir Çevreci Halk Kart ile vatandaşlarımızın evlerinde ve iş yerlerindeki atıklarını toplayacak ve bu atıkların karşılığında kart sahiplerine TL yüklemesi yapacağız. Teslim edilen atık miktarında para yüklemesi olacak, personellerimiz post cihazı ile gezecek biriktirilen atıklar tartılacak ve o atığın karşılığı kartlara aktarılacak. Örnek olarak söylüyorum, diyelim ki 10 kilo atık teslim edildiğinde 10 lira yükleme yapılacak. Normal bir aile bu aylık 200-300 lira gelir elde edebilecek. Bu kartlar ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza verdiğimiz Yenişehir Halk Kart gibi marketlerde kullanabilecek. Kart sahipleri bu atıklar karşılığında elde ettiği geliri istediği kuruma da bağışlayabilecek. Yenişehir Çevreci Halk Kart’ın birçok özelliği olacak, bunları kamuoyuna detaylı olarak anlatacağız ama özetle bu şekilde. Hem çevremizi koruyacağız hem de atıklarından gelir elde ederek, bu geliri halkımıza ulaştıracağız.” ifadelerini kullandı.

Sıfır Atık Projesi kapsamında şu ana kadar yaptıkları çalışmaları kısa özetleyen Başkan Özyiğit, atık getirme ve ayrıştırma tesisi kuracaklarını da sözlerine ekledi. Başkan Abdullah Özyiğit, “Bizim amacımız tamamen sıfır atığı sağlamak. Şu anda bu konuda çalışmalarımız devam ediyor, manav ve manav reyonu bulunan marketlere konteynerler dağıttık. Organik atıkların kompost gübre için geri dönüşümü sağlıyoruz. Evsel yağ atıkları için de bir yağ üreticisi ile iş birliği yaptık. 4 litre atık yağ karşılığında bir litre temiz yağ elde ediyoruz. Sıfır Atık Projemiz kapsamında pilot bölge olarak seçtiğimiz 2 mahallede 7 ayda 71 ton ambalaj atığı toplayarak yeniden ekonomiye kazandırdık. Halkımızı geri dönüşüm sürecine katıyoruz. Nitekim el birliğiyle sonuç alabileceğimiz bir konu.  Atık getirme ve ayrıştırma tesisi yapacağız. Şu anda topladığımız atıkların, toplandığı şekliyle satışı gerçekleşiyor. Kuracağımız bu tesisle birlikte bu konuda çok daha büyük bir ivme yakalayacağız.” diye konuştu. Mecliste Yenişehir Belediyesine ait Yenişehir Temiz Çevre Eğitimi Atık Yönetimi ve Danışmanlık A.Ş’nin sermaye artırımı ile ilgili teklif Plan ve Bütçe Komisyonu raporunun görüşülmesinin ardından oy birliğiyle kabul edildi.

İKİNCİ BETEM MENTEŞ MAHALLESİ’NDE YAPILACAK

Yenişehir Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl Fuat Morel Mahallesi’nde hizmete açılan, okul öncesi eğitimlerin verildiği Beceri Temelli Eğitim Merkezi(BETEM)’nin ikincisi Menteş Mahallesi’nde yapılacak. BETEM binasının yapılması için Gürsoy Oto. San. ve Tic. Ltd. Şti. tarafından şartlı bağış yapılması ile ilgili teklife ait komisyon raporu oy birliğiyle kabul edildi. Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit “ 3-6 yaş arası çocuklara bireyselleştirilmiş ve becerilere göre eğitimler verdiğimiz BETEM’i farklı mahallelerimizde açacağız. Fuat Morel’den sonra şimdi Menteş Mahallemize kuracağız. Şimdiden kentimize hayırlı olsun” dedi.

Toplantıda Eğriçam Mahallesi’nde yapılacak olan Taziye Evi, Kütüphane ve Aşevi'ne Araf Akaryakıt Tekstil San. ve Tic. Ltd. Şti. tarafından şartlı bağış yapılmasıyla ilgili teklife ait komisyon raporu oy birliğiyle kabul edildi. Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, bağışçı olan Gürsoy ve Aydemir ailelerine desteklerinden dolayı teşekkür etti.