Mersin Yenişehir Belediyesi, Avrupa Hareketlilik Haftası’nda birbirinden anlamlı etkinlikler düzenlemeye devam ediyor. Korona virüs salgını nedeniyle sınırlı sayıda personelin katılımıyla yapılan aktiviteler ise toplumda farkındalık oluşturuyor.

Toplu çevre temizliği etkinliği

SOYDAN: ”KİMSENİN EKMEĞİ İLE OYNAMAYIZ” SOYDAN: ”KİMSENİN EKMEĞİ İLE OYNAMAYIZ”

Yenişehir Belediyesi, düzenlediği etkinliklerde korona virüs önlemlerini de titizlikle alıyor. Program kapsamında Pirireis Mahallesindeki Piri Reis Parkında pilates seansı, World Clean Up Day / Dünya Temizlik Günü’nde Fuat Morel Mahallesinde belediye personeli ile toplu çevre temizlik etkinliği ve daha sonra belediye personeli ile Özgecan Barış Meydanı’ndan, Marina'ya kadar sosyal mesafeli sağlık yürüyüşü yapıldı.

Pedallar sağlık için çevrilecek

Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında 21 Eylül’de Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezinde çocuklar için Doğa ve Ekoloji konulu “Masal Gezginleri” interaktif gösterisi gerçekleştirilecek. Etkinliklerin son günü olan 22 Eylül’de ise Mersin Bisiklet Derneği ile birlikte Yenişehir Belediyesi ana hizmet binasından Kushimoto Sokağına kadar Bisiklet Korteji düzenlenecek. Daha sonra Kushimoto Sokağı trafiğe kapatılarak, bisiklet etkinliği ve çeşitli dans gösterileri yapılacak.  22 Eylül World Car Free Day/Dünya Otomobilsiz Yaşam Gününde karbon emisyon seviyesinin düşürülmesine dikkat çekmek amacıyla Yenişehir Belediyesi çalışanlarının işe yürüyerek, bisikletle veya toplu taşıma ve servis kullanarak gelmesi de sağlanacak.