klashaber.com.tr Özel Haber

Kamu kurum ve kuruluşlarında, belediyelerde ve KİT’lerde 4857 sayılı yasaya tabi olarak daimi kadroda çalışan Üniversite Mezunu İşçiler, memur kadrolarına geçirilecekleri günü bekliyor.

Yıllardır haklı taleplerini çeşitli platformlarda dile getiren Üniversiteli İşçiler, statü değişikliği ile mağduriyetlerinin giderileceğini ve hazineye her hangi bir yük getirmeyeceklerini ifade ederek seslerini duyurmaya çalışıyorlar.

Bugüne kadar birçok Milletvekili tarafından konunun sonuca kavuşması adına TBMM Başkanlığı’na kanun teklifi verilirken, gerek sendikalar gerek Üniversiteli İşçiler ve gerekse de milletvekilleri tarafından konunun statü değişikliği ile sonuçlanması için sıkı bir şekilde takip ediliyor.

Son olarak Üniversite Mezunu İşçilerin statü değişikliği ile memur kadrolarına geçirilmesine ilişkin MHP Kırıkkale Milletvekili Av.Halil Öztürk, TBMM Başkanlığı’na kanun teklifi sundu.

Milliyetçi Hareket Partisi Kırıkkale Milletvekili Avukat Halil Öztürk, özel bir TV kanalında katıldığı programda Üniversite Mezunu İşçilerle ilgili açıklama yaptı. Öztürk, konuyu yakından takip ettiğini ve bu konuyla ilgili TBMM Başkanlığı’na kanun teklifini verdiğini ifade ederek: “Bu konuyla ilgili TBMM Başkanlığı’na kanun teklifi verdim. Şu anda Meclis Başkanlığımızda, komisyona havale edilmesini bekliyoruz. Meclis Başkanımızın takdiri ile meclisin yoğunluğuna göre ilgili komisyona sevk edilecek. MHP’nin 49 milletvekili var. Dolayısıyla 49 milletvekili ile biz her türlü soruna çözüm üretmek adına bütün arkadaşlarımızla beraber kanun tekliflerimizi hazırlayıp, veriyoruz. Ama 49 milletvekili ile bir kanunu genel kuruldan geçirmek mümkün değil. Sayımız yetmiyor. Ama biz mücadeleye devam ediyoruz” dedi.

Üniversiteli İşçilerin statü değişikliğine ilişkin talepleri; 2015 yılında sendikalar ve hükümet arasında imzalanan 3. dönem Toplu İş Sözleşmesi’nde karara bağlanmış ama herhangi bir çalışma başlatılmamıştı.