Statü değişikliği ile memur kadrolarına geçirilmek isteyen Üniversite Mezunu İşçiler, Twitter’da trendler arasına girdi. 

Kamu kurum ve kuruluşlarında, belediyelerde ve KİT’lerde 4857 sayılı yasaya tabi olarak işçi statüsünde çalışan Üniversite Mezunu İşçiler mücadelelerine devam ediyor. Mevcutta devlet kadrolarında çalışan ancak statüleri gereği görevde yükselme, tayin, nakil gibi devlet memurlarının yararlandığı haklardan faydalanamayan Üniversite Mezunu İşçiler seslerini duyurmak için #ÜniversiteliİşçilereÇözüm hashtagı ile başlattıkları etkinlikte Twitter’da trendler arasında yer aldı.

Almış oldukları eğitimlere ve mezuniyet diplomalarına göre çalıştırılmak istediklerini ifade eden Üniversiteli İşçiler, kendilerine verilen sözlerin tutulmasını istiyor.

Bugüne kadar birçok etkinlik düzenleyerek seslerini duyurmaya çalışan Üniversiteli İşçiler, 2007 yılında başlayan hak arama mücadelelerine sonuç alıncaya kadar devam edeceklerini söylüyorlar.

Birçok kamu kurumunda mezun oldukları alan dışında çalışmak zorunda kalan işçi arkadaşlarının bulunduğunu ifade eden Üniversiteli İşçiler, meslekleri dışında çalışmanın kendilerini manevi açıdan zorladığını ifade ediyorlar.

Devlet’ten tek istediklerinin yeni bir kadro değil statü değişikliği olduğunun altını çizen Üniversiteli İşçiler, diplomalarının kendilerine verdiği hakları sonuna kadar kullanmak ve uzmanlık alanlarında çalıştırılarak devletine ve milletine daha faydalı kamu çalışanları olmak istediklerini vurguluyorlar.