Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, MTOSB’yi ziyaret ederek yönetim kurulu ile bir araya geldi. MTOSB Başkanı Sabri Tekli, öncelikli olarak ulaşımda büyük sıkıntılar yaşadıklarını ifade ederek, ‘Bölgemize yakın noktalara gelen belediye otobüslerinin hatlarının bölgemizden geçmesini istiyoruz’ dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’ni ziyaret ederek bir dizi temasta bulundu. Bölge Müdürlüğü binasında MTOSB Yönetim Kurulu ile bir araya gelen Başkan Seçer’e bölge ile ilgili bir sunum yapıldı. Yapılan toplantıya, MTOSB Başkanı Sabri Tekli, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ayhan Kızıltan ile Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Hamit İzol, MTOSB Yönetim Kurulu Üyeleri Kürşat Haddat, Safvatullah Işık, MTOSB Denetim Kurulu Üyeleri Hasan Yıldırım, Yılmaz Akyüz, Meski Genel Müdürü İrfan Korkmaz, MTOSB Bölge Müdürü Halil Yılmaz, Bölge Müdür Yardımcıları Hasan Çay ve Pınar Özal Kanık katılım sağladı.

‘SAVUNMA SANAYİNDEN PAY ALMAK İSTİYORUZ’

MERSİN BAROSU’NDAN, İL EMNİYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZİYARET MERSİN BAROSU’NDAN, İL EMNİYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZİYARET

Toplantıda konuşan MTOSB Başkanı Sabri Tekli, ‘Bugün Organize Sanayi Bölgelerinin gücünü nasıl arttırabileceğimiz konusunda fikir alışverişi yapabilmek adına Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer ve ekibiyle bir araya geldik. Mersin şu anda vergi sıralamasında Türkiye’de 5. konumda, fakat daha çok sanayi alanına ihtiyaç duyuyoruz. Ve yönetim kurulumuzdaki arkadaşlarımız ile Mersin’e yeni sanayi bölgeleri kazandırabilmek adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bunun yanı sıra yeni yatırımları da Mersin’e kazandırma arzusu içerisindeyiz. Otomotiv sektöründen bir yatırımı Mersin’e çekmek için büyük çaba sarf ettik fakat bunu başaramadık. Şu an 3. Bölgemizde bir beyaz eşya markasının yatırımını Mersin’e kazandırabildik. Bununla birlikte savunma sanayinden Mersin’e yatırım kazandırabilmek adına, ya da savunma sanayinden pay alabilmek için sanayicilerimiz ile yaptığımız görüşmeler devam ediyor. Mersin’in savunma sanayinden gereken payı almasını istiyoruz. Bölgemizdeki sanayicilerimizin bunu başarabilecek gücü var. Hepsi inovatif işlere imza atan yatırımcılarımız’ dedi.

‘OTOBÜS SEFERLERİMİZE OSB’Yİ DÂHİL EDECEĞİZ’

Başkan Tekli’nin konuşmasının ardından MTOSB’nin Büyükşehir Belediyesi’nden beklentileri ile ilgili bir sunum yapıldı. Sunum sırasında söz alan Başkan Tekli, öncelikli olarak ulaşımda büyük sıkıntılar yaşadıklarını ifade ederek, ‘Bölgemize yakın noktalara gelen belediye otobüslerinin hatlarının bölgemizden geçmesini istiyoruz’ dedi. Bunun üzerine Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, bu talebi değerlendireceklerini ifade ederek, ‘Bugün sizi ziyaret amacımız ortak sorunlarımızı konuşarak çözüm yolları üretebilmek. Mevcut kronikleşmiş sorunlara nasıl çözüm yolu üretebileceğimizi değerlendireceğiz. Ulaşım çok önemli. Yeni bir ulaşım stratejisi belirleyerek 1. ve 2. OSB’lere otobüs seferlerimizi dâhil edelim. Bununla ilgili yetkili arkadaşlarımız ile temas halinde olun. Bizler bu konuda üzerimize düşeni yapacağız’ dedi.

Toplantının ardından MTOSB Şişecam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri tarafından tasarlanan robot takımı bir gösteri yaptı. Gösterinin ardından  Model Fabrika ve İnovasyon Merkezi’ni ziyaret eden Başkan Seçer ve beraberindeki heyet burada yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldıktan sonra, Özaltın İnşaat, Trakya Cam, Elginay Otomotiv, Europap Tezol ve MTOSB 2. Bölge Atıksu Artıma Tesislerini ziyaret ettiler.