Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, kamu görevlilerinin 2020-2021 yıllarında ki haklarını belirleyecek 5. Dönem Toplu Sözleşme Görüşmelerinde ki talepleri arasında, Üniversite Mezunu İşçilere de yer verdi.

Düzenlenen bir toplantıda Basın Mensupları ile bir araya gelen Kahveci, Kamu Kurum ve Kuruluşlarında, Belediyelerde ve KİT’lerde 4857 sayılı yasaya tabi olarak çalışan Üniversite Mezunu İşçilerin statülerinin değiştirilerek memuriyet kadrolarına geçirilmesi gerektiğini ifade etti. Kahveci böylelikle kamuda istikrarlı ve sürdürülebilir bir istihdam rejiminin oluşturulması gerektiğini kaydetti.

Kahveci şunları söyledi: “Yüksekokul mezunu işçilerin de talepleri halinde memur kadrolarına atanmaları sağlanarak kamuda istikrarlı ve sürdürülebilir bir istihdam rejimi oluşturulmalıdır. Malum konfederasyonun bundan önceki toplu sözleşme maceraları her dönem memur ve emeklilerimizin 730 gününü çalmakta, emeklerini heba etmekte, hayallerini yıkmaktadır. Türkiye Kamu-Sen olarak, ‘Geçmiş döneme ilişkin hesap kapanmadan yeni dönemin hesabına bakılmamalıdır’ diyoruz. Bu nedenle 2020 ve 2021 yıllarının maaş zammı belirlenmeden önce, geçmiş döneme ilişkin olarak ortaya çıkan erimenin giderilmesi, toplu sözleşme fiyaskolarının yaralarının sarılmasının zorunluluğunu ısrarla vurguluyoruz.”