T.C. Cumhurbaşkanlığı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde, Kültür ve Turizm Bakanlığının desteği ile hazırlanan “Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı” kitabından hareketle hayata geçirilen Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri kapsamında Toros Üniversitesi, Pompeipolis Harabeleri’nde Mersin mutfağına ait yemeklerle gastroshow gerçekleştirdi.

Etkinlik kapsamında Gastronomi ve Mutfak Sanatı Bölümü ile Aşçılık Programı akademisyenleri ve öğrencileri köy ekmeğinden kestaneli yahniye, dövme pilavından demirhindi şerbetine, kerebiçten tantuniye kadar birbirinden güzel yemekler yaparak sunum gerçekleştirdi.

MTOSB’DEN İL EMNİYET MÜDÜRÜ’NE ZİYARET MTOSB’DEN İL EMNİYET MÜDÜRÜ’NE ZİYARET

Etkinlik kapsamında yapılan yemeklerin günümüze kadar nasıl geldiği hakkında izleyicilere bilgi verilirdi.

Aşçılık Programı 1.sınıf öğrencisi Atakan Yalçın ‘’Toros Üniversitesi’nin önemli öğretmenleri ve öğrencileriyle birlikte bir araya geldi. Bugünün anlam ve önemi Türk Mutfağı Haftası kapsamında Türk Mutfağını tanıtabilmek, tarihimize sahip çıkabilmek, gastronomi açısından Türk mutfağını anlatabilmek. Umarım güzel bir gün olur ‘’ dedi.

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Çağla Özbek ‘’ Bilindiği üzere ülkemizde 21-27 Mayıs tarihleri haftasında Türk Mutfağı Haftası olarak ilan edildi. Bu kapsamda bizde Toros Üniversitesi olarak ‘’Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı’’ kitabında yer alan Mersin Mutfağına özgü lezzetleri tanıtabileceğimiz bir menü oluşturduk. Bugün Aşçılık Programı Öğr. Gör. Uğurcan Metin,  Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Arş. Gör. Nasibe Ulug, eğitmen şefimiz Yusuf Kara ve eğitmen şefimiz Ahmet Savaş eşliğinde bu menüyü Gastroshow’a dönüştüreceğiz. Menümüzde Köy Ekmeği, Kestaneli Yahni, Yeşil Zeytin Salatası, Ayran Aşı Çorbası, Dövme Pilavı, Limonlu Pelte ve Demirhindi Şerbeti yapılacak aynı zamanda tantuni yapımını göstereceğiz. Tantuni bildiğiniz üzer e Coğrafi İşaretli ürünlerimizden bir tanesi. Bu şekilde etkinliğimizi tamamlayacağız. Umarım önümüzdeki senelerde de Türk Mutfağı Haftası bu şekilde kutlanır’’ şeklinde konuştu.