Silifke Belediye Başkanvekili Sadık Altunok, ilçeye bağlı Çadırlı mahallesinde yapımı devam eden doğa ve çevre dostu, ekolojik yörük köyü kırsal turizm projesi çalışmalarını yerinde inceledi.

Yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler veren Proje Sahibi Gülsüm Gülnaz Gültekin’de yaptığı açıklamada, “Çadırlı Mahallemiz sınırları içerisinde yer alan  ormanlık alanın kıyısında bulunan yaklaşık 10 dönümlük alan üzerinde, modernize edilmiş kıl yörük çadırlarından oluşan bir konaklama tesisi ile eğitim merkezi ve sosyal tesislerin yapımına devam ediyoruz. Bu projemizle birlikte kırsal alanlarda tarım ve hayvancılık faaliyetleriyle birlikte ya da onlara alternatif olarak yürütülebilecek diğer ticari uygulamalara dikkat çekmeyi ve bunun yanı sıra tesis içerisinde oluşturulacak 'Yaşayan Yörük Müzesi' ile geleneksel kültürel değerlerimizi gelecek nesillere aktarmayı da amaçlıyoruz. Projemizin en önemli yanı ise oluşturulacak alanların, doğa ve çevre dostu, imkânlar dâhilinde kendi enerjisini ve gıdasını üreten, organik üretim ve çevreci, atık yönetimi sistemleriyle kendi kendine yeten, tüketim kültürü ideolojisinin zararlarını azaltmayı hedeflemektedir. Projemizin hayata geçmesiyle birlikte bu merkezimiz yaşam, öğrenme, dinlenme ve ruhsal-zihinsel-bedensel iyileşme ve yenilenme merkezi olacaktır. Çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz. İlçemiz Silifke’ye ve bölgemize böylesine güzel bir projeyi uygulamaktan son derece mutlu ve memnunum” diyerek kendilerini ziyarete gelen Silifke Belediye Başkanvekili Sadık Altunok’a teşekkür ettiğini açıkladı.

Silifke’de böylesine güzel bir projeyi uygulamaya koyan Proje Sahibi Girişimci Gülsüm Gülnaz Gültekin’e çalışmalarında başarılar dileyen Silifke Belediye Başkanvekili Sadık Altunok’ta konuşmasında, “Silifke ve çevresinin her alanda geliştirilmesi, bölge halkımızın refah seviyesinin arttırılması ve bölgesel kalkınmanın sağlanması amacı ile uygulamaya koyulan projeler çok yerinde bir çalışmadır. Önümüzdeki günlerde hayata geçecek olan bu projeler ilçemiz ve bölgemizin kalkınmasına ve gelişmesine destek sağlayacaktır. Silifke'mizin doğal ve kültürel değerlerinin yaşatılmasına olanak sağlayacak olan Pozitifköy projemizin uygulanmasında özveri gösteren hemşehrimiz Gülsün Gülnaz Gültekin’e başarılar diliyorum” diyerek yürütülen çalışmaları yerinde inceledi.  

MERSİN BAROSU’NDAN, İL EMNİYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZİYARET MERSİN BAROSU’NDAN, İL EMNİYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZİYARET

Mevlüt PARTAL - SİLİFKE