3 Aralık Dünya Engelliler günü nedeniyle Silifke Engelliler Derneğini ziyaret eden Kaymakam Namık Kemal Nazlı ve Belediye Başkanvekili Sadık Altunok, Dernek Başkanı Nurettin Ateş ve yönetim kurulu üyeleri ile görüştü.

Dernek merkezinde engellilerle bir araya gelen Silifke Belediye Başkanvekili Sadık Altunok yaptığı konuşmada, “Engelliler; azimleriyle toplumun diğer kesimleri gibi birçok şeyi başarabilirler. Engelli vatandaşlarımız geleceğe umutla ve sevgiyle bakabilmeleri son derece önemlidir. Engelli vatandaşlarımız, toplumun gerçeği ve vazgeçilmez bireyleridir. Engelli insanlarımız, çok hassas insanlardır. Bu yüzden, bizlerin yaklaşımları da bu anlamda hassas olmalıdır. En büyük engel sevgisizliktir. Belediye olarak özellikle kent merkezimizde engelli kardeşlerimizin yaşamlarını kolaylaştırıcı yeni projeler uygulamaktayız. Hayata geçirdiğimiz çalışmalarla engelli kardeşlerimizin karşılaştıkları engelleri ortadan kaldırmaya devam ediyoruz. Her zaman birlik ve beraberlik içerisinde çalışmalar yürüttüğümüz Dernek Başkanımız Nurettin Ateş ve yönetim kurulunda görev alan arkadaşlarımızın ve tüm engelli kardeşlerimizin gününü yürekten kutluyorum” diyerek günün anısına bir de çiçek verdi.

Silifke Kaymakamı Namık Kemal Nazlı’da konuşmasında, “Engelli olmalarına karşın onurlu bir şekilde yaşamak için mücadele eden, ekonomik ve sosyal hayatın içerisinde olan vatandaşlarımız bizim için birer güç kaynağıdır. Kendilerine güvenildiği ve fırsat verildiği takdirde herkes kadar başarılı olabileceklerini kanıtlayan engelli vatandaşlarımızın toplumsal hayatta varlık göstermeleri ve kendilerine yer bulmaları şüphesiz tüm toplumu zenginleştirecek ve güçlendirecektir. Bu vesileyle engellilerimizin toplumsal hayata katılma ve zoru başarma yolunda gösterdikleri gayretlerden büyük mutluluk duyduğumu belirtiyor, herkesi engelli vatandaşlarımıza destek olmaya davet ediyorum. Bu günün toplumda engellilik konusunda farkındalık oluşturması ve engellilerimizin sorunlarının çözümüne katkı sağlaması dileğimle, tüm engelli vatandaşlarımız ve ailelerine sağlıklı ve mutlu bir hayat diliyorum” dedi.

DOĞRULAMA PLATFORMU TEYİT, “YEŞİL İDDİALARI” İNCELİYOR DOĞRULAMA PLATFORMU TEYİT, “YEŞİL İDDİALARI” İNCELİYOR

Ziyarette ayrıca belediye tarafından hazırlanan çeşitli hediyeler Sosyal Yardım İşleri Müdürü Hatice Selda Altun tarafından dernek üyelerine ulaştırıldı.

Mevlüt PARTAL - SİLİFKE