Kendilerine verilen sözlerin tutulmasını isteyen üniversiteli işçiler, bu taleplerinin yerine getirilmesi için bir kez daha gündem olmaya hazırlanıyor. Bu kapsamda, Kamu kurum ve kuruluşlarında, belediyelerde ve KİT’lerde 4857 sayılı iş kanununa göre işçi statüsünde çalışan Üniversite Mezunu İşçiler, 5 Kasım Salı günü saat: 20.00’de Twitter’da bir etkinlik düzenleyecek.

Üniversite mezunu işçiler; Kamuda ve Yerel Yönetimlerde işçi statüsünde çalışan üniversite mezunu tüm üniversiteli işçilere statü değişikliği adıyla gerçekleştirilecek etkinlikle seslerini duyurmaya çalışacak.

Taleplerinin kadro değil sadece statü değişikliği olduğunu bir kez daha dile getiren üniversiteli işçiler platformu üyeleri, bu değişiklikle eğitim durumlarına göre uygun kadrolara atanmak, daha etkin olarak daha fazla sorumluluk almak istediklerini belirtiyor. Platform üyeleri ayrıca; akademik ve mesleki gelişimi kamu kurumlarında yaygınlaştırmak adına memuriyet ihdası beklediklerini de vurgulayarak, diplomalarının kendilerine verdiği hakları sonuna kadar kullanmak istediklerini de ifade ediyorlar.