MERSİN BAROSU’NDAN, İL EMNİYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZİYARET MERSİN BAROSU’NDAN, İL EMNİYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZİYARET

Valilik Turuncu Salonda gerçekleştirilen toplantıya, Vali Yardımcısı Abdulhamit Erguvan, Orman Bölge Müdürü Kenan Akduman ile il müdürleri ve ilgili kamu kurum kuruluşlarından yetkililer katıldı.
Toplantıda yaptığı konuşmasında 2021 yılında küresel ısınmaya bağlı olarak dünya genelinde çok büyük yangınların meydana geldiğini kaydeden Vali Ali İhsan Su: “İlimizde geçen yıl yaklaşık 9 bin hektar üzerinde alanımız yandı. Zarar gören alandan daha fazla yaklaşık 10 bin hektar üzerinde alanı ağaçlandırdık ve 5 milyon 300 bin fidanı toprakla buluşturduk” dedi.
Geçen yıl ilimizde meydana gelen yangın nedeniyle oluşan zararların giderilerek, tüm yaraların sarıldığını ifade eden Vali Su, yangınların önlenebilmesi için bu yıl da çok ciddi tedbirlerin alınacağını belirterek yangınsız bir sezon olmasını temenni etti.
Orman Bölge Müdürü Kenan Akduman’ın, yapılan faaliyetler, orman yangınlarına ait istatistiki veriler ile orman yangınlarıyla mücadele organizasyonu hakkında bilgi verdiği toplantı alınan komisyon kararlarının okuması ile sona erdi.