Ankara’nın Çankaya ilçesinde yer alan özel bir Kız Öğrenci Yurdunda panik anları yaşandı. Yurtta kalan birçok öğrenci yurtta çalışan görevlinin yanlışlıkla sıktığı biber gazından kötü olarak etkilendi. Öğrencilerin bayılması nedeniyle olay yerine birçok 112 Acil Servisi sevk edildi.

Ankara’nın Çankaya ilçesinde yer alan Necatibey Caddesinde bulunan özel bir kız öğrenci yurdunda çok sayıda kız öğrenci, gecenin ilerleyen saatlerinde hissettikleri gaz kokusuyla uykularından uyandı. Ağır bir şekilde mide bulantısı ve baş dönmesi şikayetiyle kendilerini dışarı atmak zorunda kaldılar.

Kimi öğrencilerin bayılması nedeniyle olay yerine 112 Acil Servisi sevk edildi. İlk olarak doğal gaz sızıntısından şüphelenen Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığına bağlı gelen yetkili ekip, yapılan ölçümler sonucunda doğal gaz tesisatında herhangi bir sorun ve kaçak olmadığını belirledi. Olay sonrası binanın tamamen tahliye olmasıyla, gazdan etkilenen öğrencilere ilk müdahaleler yapıldı. Olay yerinde müdahalesi yeterli olmayan 9 öğrenci hastaneye sevk edildi. Değişik hastanelerde tedavi gören öğrencilerin herhangi bir hayati tehlikesi olmadığı tespit edildi.

Olay yerine gelen AFAD ekipleri tarafından kimyasal, biyolojik ve nükleer tehditlere karşı müdahale de bulunan KBRN ekibiyle beraber, özel cihazlarla binaya girerek ölçüm yaptılar. Yapılan araştırmalar sonucu gaz kaçağı bulunmadığı tetkik edildi.

Yetkili ekiplerin yürüttüğü soruşturma sonucu, konunun kaynağının binada yer alan güvenlik görevlisinin yanlışlıkla sıktığı biber gazı olduğu tespit edildi. Güvenlik görevlisi, olay yerinden uzaklaştırılarak göz altına alındı. Yurtta kalan öğrencilerin, tıpta uzmanlık sınavı, kaymakamlık gibi çeşitli meslek sınavlarına hazırlanan öğrenciler olduğu öğrenildi.

Haber: Özlem-Ankara