Kazı süreciyle ilgili bilgi veren Başkan Tarhan, “Aratos’un Anıt Mezarının kazısı çok az kaldı. Kazıyı tamamladıktan sonra regülasyon çalışması da yapılacak. Mersin Valiliğimiz restorasyon aşamasında Mersin Valiliği olarak katkı sağlayacaklarını belirtti” dedi.

“AKDENİZ’DEKİ TEK ANTİK LİMAN DİYORUZ AMA KİMSE BİLMİYOR”

Mezitli Antik Limanın kazısı için kamuoyu çalışması yaptıklarını belirten Başkan Tarhan şu ifadeleri kullandı: “Asıl bu dönem Antik Liman üzerinde yoğunlaşmak istiyoruz. Eğer kazısına başlarsak Antik Liman için bir farkındalık oluşturabiliriz. En kötü ihtimalle batı mendireğini kısa sürede tamamlayabileceğimizi düşünüyorum. Akdeniz’deki tek antik liman diyoruz ama kimse bilmiyor. Kazının başlamasıyla birlikte daha çok destek alabileceğimizi sanıyorum. Bu konuda Mersin Uluslararası Limanı Genel Müdürü ve yetkilileriyle görüşmeler yaptık. Sponsorluk konusunda iyi bir haber alırsak 12 ay boyunca kazı yapma ve daha çabuk toprak altından çıkarmayı başarabiliriz. Aslında olması gereken de budur.”

“SÖZ KONUSU MERSİN’İN YARARI OLUNCA İŞBİRLİĞİ YAPILMASI ZORUNLUDUR”

Mezitli’nin yararına olan konularda tüm kent dinamiklerinin el ele vermesi gerektiğinin altını çizen Başkan Tarhan, “Biz tüm odalara, sivil toplum kuruluşlarına ve ilgili kurumlara sunumlar yapıyoruz. Bu şehirde kazananların bu şehrin gelişmesi, tanıtılması için değerlerine sahip çıkması gerekiyor. Siyasi düşüncesi, partisi ne olursa olsun, tüm kent dinamiklerinin söz konusu Mersin’in yararına olunca işbirliği yapması zorunludur. Birlikte Ankara’ya giderlerse yaptıramayacakları şey yok. Aratos’un anıt mezarını kazmanın neresi siyasi?” diye konuştu.

“MEZİTLİ BELEDİYE MECLİSİ TÜM TÜRKİYE’YE MODEL OLMALI”

Her alanda olduğu gibi Mezitli Belediye Meclisinin yine örnek bir tavır sergilediğini ve örnek alınması gerektiğini belirten Başkan Tarhan, “Mezitli Belediye Meclisi bunu aştı. Geçtiğimiz günlerde Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Arslan için yapılan anıta oy birliği ile karar verdik. Filistin’e sahip çıkarken de, savaşa hayır derken de, Cem Evlerinin ibadethane sayılmasında da hep oybirliği ile karar aldık. Bunu da her yerde gururla söylüyorum. Çoğu yerde kavga çıkarma ihtimali olan konular Mezitli’de oybirliği ile çıkıyor. Bunun model olması gerekiyor” şeklinde konuştu.

SOYDAN’DAN MERSİN İÇİN 100 PROJE SOYDAN’DAN MERSİN İÇİN 100 PROJE