Kurban Bayramı’na sayılı günler kaldı. Bu yıl Ağustos Ayı içerisinde kutlanacak olan Kurban Bayramı ne zaman başlıyor? Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak? Kurbanlık fiyatları ne durumda? Hepsini haberimizden öğrenebilirsiniz.

İslam Dünyası’nın kutsal bayramlarından biri olan Kurban Bayramı ne zaman başlayacak. Bu yıl Ağustos Ayı içerisinde kutlanacak olan Kurban Bayramı bir yandan tatile gitmek isteyenler tatil planları yapıyor, bir yandan da kurban alma telaşı yaşanıyor.

İşte 2019 yılı Kurban Bayramı’na ilişkin detaylar.

Kurban Bayramı Arife Günü 10 Ağustos Cumartesi.

Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan edinilen bilgilere göre 2019 yılı Kurban Bayramı 11 Ağustos Pazar günü başlayacak ve 14 Ağustos Çarşamba günü son bulacak.

Kurban Bayramı Tatili 9 gün mü?

Kurban Bayramı’nın arifesi 10 Ağustos Cumartesi. Peki 4 gün sürerek Çarşamba günü sona erecek olan Kurban Bayramı tatili 9 gün olarak belirlendi mi? Bu konuda henüz bir resmi açıklama yok.

Peki 2019 Kurbanlık fiyatları ne kadar?

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş 2019 yılı vekalet yoluyla kurban kesim bedelinin yurt içinde 890 TL yurt dışında 725 TL olarak belirlendiğini açıkladı.

ETBİR Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yücesan, küçükbaşta da geçen yıla göre yüzde 10-15 artış yaşanmasını beklediklerini aktararak canlı hayvan fiyatlarının büyük başta 26 lira, küçükbaşta da 23 liradan başlamasını öngördüklerini aktardı.