Mersin Erdemli’ de, Talat Göktepe Çamlığı sahilinde, Erdemli Belediyesi kum zambaklarını öğrencilerle birlikte koruma altına aldı.

TÜRK TELEKOM’DAN AKM’DE ERİŞİLEBİLİR YAŞAM PROJELERİ TÜRK TELEKOM’DAN AKM’DE ERİŞİLEBİLİR YAŞAM PROJELERİ

Akdeniz’in incisi Mersin Erdemli ’de, öğrenciler Kum Zambaklarını korumak için önce bir bir yerlerini tespit ettiler ardından uyarı levhalarını asıp, şerit çektiler.

Gelecek adına umut veren gençler, Erdemli Belediye Başkan Yardımcısı Rüştü Çınarla birlikte alanları çevreledi, mavi ile yeşilin buluştuğu noktadan ise mesajları net verdiler.

Kum zambakları çiçek açıyorsa, Karetta Karettalar sahile çıkıyorsa, gelecek adına umut olduğunu ifade eden Erdemli Belediye Başkan Yardımcısı Rüştü Çınar, “ Erdemli Çamlığı Talat Göktepe Milli Parkı içerisinde Kum Zambakları halen yetişiyor ve açıyor. Karetta Karetta Kaplumbağaları Akdeniz’den çıkarak buralara giriş çıkış yapıyor. Bunun içinde gençlerimizle, Kum Zambaklarının yerlerini işaretlenmesini yapmış bulunmaktayız. Gelecek için, doğa için, gençler için hala bir umut var. Bunun için gençlerimizle el ele Kum Zambaklarını işaretlemiş bulunmaktayız” diye konuştu.

Mavi ile yeşilin buluştuğu Talat Göktepe Çamlığında gelecek için adım atan gençler ise umut verdi. Gelecek adına bir adım attıklarını ifade eden öğrenci Ayşe Şeker, “ Burada arkadaşlarımla beraber, Çamlıkta bulunan tabiat parkında, nesli tükenmekte olan ve nergisler familyasından gelen Kum Zambaklarını koruma altına aldık. Bunu yapmamızın nedeni Türkiye’mizin doğal güzelliklerini geleceğe taşımak” diye konuştu.

Doğayı, geleceğe aynı temizlikte bırakmada kararlı olduklarını ifade eden bir diğer öğrenci Beray Çilingir, “ Bizden öncekiler nasıl koruduysa, bizde bundan sonrası için koruyacağız ve böylece bırakacağız. Sizde buna ortak olun lütfen” diye konuştu.

Doğa koruyucusu bir diğer öğrenci Azra Dikmen ise “ Bu gün çok heyecanlandım bunu duyduğumda. Çünkü gelecek nesillere bizim de bir faydamız olacağı için heyecanlandım” diye konuştu.

Doğada sadece insanların yaşamadığına dikkat çeken bir diğer öğrenci Reyhan Çelik ise, “ Çünkü burada birçok canlı yaşıyor. Sadece insanlar yaşamıyor. Ve doğa olmazsa yaşayamayız.

Çevre bilincine dikkat çeken bir diğer öğrenci Mehmet Efe Çıldır ise, “Herkesin Çevre bilinci olması lazım. Çok güzel bir uygulama yaptığımızı düşünüyorum” diye konuştu.