Mersin’de yayın yapan yerel bir gazetenin haberine göre gazeteci Akinan’ın Büyükşehir Belediyesinden ayda 375 bin TL aldığını iddia etti. Habere göre CHP’li Vahap Seçer’in belediyenin ve kendi reklamını yapmak için Akinan’a servet ödediği iddiası Mersin’de şok etkisi yarattı.

Büyükşehir Belediyesinden yılda 4 milyon TL sadece reklam tanıtım videosu adı altında para aldığı iddia edilen Akinan, ayrıca yaptığı iş için belediyenin personellerini kullandığı da iddia edildi. Gazetede yer alan haberin devamında ise Akinan’ın ailesi için de yine belediyeden araç tahsis edildiği iddia edildi.

Öte yandan gazeteci Serdar Akinan’ın Büyükşehir Belediyesine danışman olarak getirilmesinin ardından belediyenin basın bürosunda çalışan birçok kişinin baskı altında çalıştıklarını iddia ederek istifa etmişti. Hakkında “para için yapamayacağı şey yok” yorumları yapılan Akinan’ın önce milliyetçilerin sevgisini kazanan ‘Kan Uykusu’ belgeselini çekmiş daha sonra da PKK’lı teröristleri kahramanlaştıran bir kitap yazmıştı.

PKK’LILARI KAHRAMAN İLAN ETTİ!

Gazetecilik yaptığı dönemde Kandil’e giderek, terör örgütü PKK’nın sözde lideri Murat Karayılan ile görüşen Akinan daha sonrasında PKK’lıların kahramanlık hikayelerinin yer aldığı bir kitap yazdı. İştar’ın Kızları adını taşıyan kitapta kadın teröristleri öven Akinan’ın kitapta “Silahların gölgesinde bir kadın hareketi” tanımlaması ise dikkat çekmişti. Akinan’ın PKK’lılar ile ortaya çıkan fotoğrafları kamuoyunda tepki ile karşılandı.

TÜRK ASKERİNİ KÜÇÜK DÜŞÜRMEYE ÇALIŞTI!

RAMAZAN BAYRAMI’NDA MISIR’A TÜRK AKINI RAMAZAN BAYRAMI’NDA MISIR’A TÜRK AKINI

Türkiye’nin kontrolündeki Afrin başta olmak üzere Suriye’nin kuzeyinde zeytin, tarım ürünleri ve bir sanayi şehrindeki fabrikaların da sökülerek Türkiye’ye getirildiğini söyleyen Akinan, Türkiye’yi Suriye’de ‘yağmacı’ pozisyonuna düşürmüş ve kamuoyunda büyük tepki çekmişti. Yine Akinan, Elazığ depreminde enkaz altındaki bir kadının Erdoğan’ın gelişine denk getirilmesi için bir saat enkazdan çıkarılmadığını savunmuş, bu iddiası nedeniyle Elazığ Valiliği tarafından hakkında suç duyurusunda bulunulmuştu.

DHKP-C’LİYİ SAVUNMUŞTU

Kan Uykusu gibi bir belgesel çekip ardından da PKK’lı kızları öven bir kitap yazan Serdar Akinan, daha fazla şaşırtamaz derken bu kez de DHKP-C’li bir teröristi yaptığı bir paylaşım ile savunmuştu. Akinan, 2015 yılında Dolmabahçe Sarayı’nda nöbet tutan askerlere bomba atan ve Berkin Elvan için bomba attığını söyleyen DHKP-C’li teröristi mazur göstererek, “Bu derin hukuksuzluğa tepki DHKP-C’den patlıyor. İsyanı haksız bulmak mümkün mü? Unutmayın: Bir yerde adalet yoksa orada anarşi haktır” yazmıştı.