AK Parti Mersin Yenişehir İlçe Başkanı Hayati Bülbül, Türk Kadınına seçme ve seçilme hakkının verilişinin yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Mesajında, kadının adının olmadığı yerde ne ülkenin siyasi geleceğinden ne de toplumsal ilerlemeden bahsedilebileceğini kaydeden Bülbül: “Kadınlarımız topluma yön veren ve bundan sonra da verecek olan değerlerimizdir” dedi.

5 Aralık 1934 tarihinde Atatürk tarafından dünyadaki gelişmiş ülkelerden önce Türk Kadınına seçme ve seçilme hakkının verildiğini hatırlatan Başkan Bülbül, bu önemli günün 86’ncı yıl dönümünde kadın temsiliyetinin mevcuttan daha fazla olması gerektiğine inandığını söyledi.

MTOSB’DEN İL EMNİYET MÜDÜRÜ’NE ZİYARET MTOSB’DEN İL EMNİYET MÜDÜRÜ’NE ZİYARET

AK Parti olarak bu konuda kadınlara önem verdiklerinin de altını çizen Başkan Hayati Bülbül, AK Parti’nin şu an mecliste yüzde 18,28 oran ile 53 kadın milletvekili bulunduğuna ve siyasi partiler arasında en çok kadın milletvekili bulunan siyasi parti olduklarına dikkat çekti.

Kadına her zaman saygı gösterilmesi gerektiğini de vurgulayan Başkan Bülbül: “Kadınlar baş tacımızdır. Evimizi çekip çeviren de toplumumuzu şekillendirecek olan da kadındır. Bu bilinçten hareketle kadınlarımıza hak ettiği değeri vermemiz gerekiyor. AK Parti olarak biz daima Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları ile bu şiarda hareket ediyoruz. Şu an siyasi partiler içerisine baktığımızda da kadın temsiliyet oranı en yüksek olan parti konumunda olduğumuzda konuya verdiğimiz önemi gözler önüne sermektedir. Bu duygu ve düşüncelerle Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilişinin yıldönümünü kutluyor, kadınlarımıza sağlık ve mutluluk dolu ömürler diliyorum” ifadelerini kullandı.