ÇOK ÇİRKİN BİR İDDİA, BÜYÜK BİR YALAN VE İFTİRA!

ALTUNOK, SİLİFKE İÇİN PROJELERİNİ TANITTI ALTUNOK, SİLİFKE İÇİN PROJELERİNİ TANITTI

Akdeniz Belediye Meclisi Temmuz ayı birinci oturumunda bir açıklama yapan Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak; Hafta sonunda Huzurkent meydanındaki gönderde dalgalanan bayrağın, kim olduğunu bildikleri bir kurumun çalışanı tarafından, yıpranması nedeniyle değiştirilmek üzere indirilmek istendiğini belirterek şöyle konuştu; “Bayrağın bağlı olduğu gönder ipinin sıkışması üzerine bayrak yarıda kalmış ve o halde bırakılmıştır. Durum bu iken, kim olduğunu bildiğimiz kurumun O çalışanı, yarıya inen bayrağın fotoğraflarını çekerek art niyetle bazı internet haber sitelerine servis etmiş; yayınlanan bazı haberlerde de bir afişi asmak için gönderdeki bayrağı yarıya indirdiğimiz iddia edilmiştir. Bu çok çirkin bir iddia, büyük bir yalan ve iftiradır.”

“HİÇ KİMSE BENİ MİLLİ DEĞERLERİMİZLE SINAMASIN!”

Tepkisini; “Bu çirkin iddiayı ve yalanı ortaya atan ve hangi kurum çalışanı olduğunu bildiğimiz kişiyi esefle kınıyor, Allah’a havale ediyorum” sözleri ile sürdüren Başkan Mustafa Gültak; “Hiç kimse Mustafa Gültak’ı, en büyük milli değerlerimizden biri olan bayrağımız ile sınamasın. Herkes haddini hududunu bilmelidir. Mustafa Gültak’ın kim olduğu, başta bayrağımız olmak üzere milli değerlerimize ne kadar bağlı olduğu, sahip çıktığı ve koruduğu herkesçe bilinir” şeklinde konuştu.

TÜRK BAYRAĞI’NIN YARIYA İNDİRİLEBİLECEĞİ HALLER…

Başkan Gültak, bayrağın yarıya çekilmesi ile ilgili olarak, Türk Bayrağı Kanunu Madde 4’’ü hatırlatarak; ‘Türk Bayrağı, yas alameti olarak 10 Kasım’da yarıya çekilir. Bayrağın yarıya çekileceği diğer haller ve zamanı Cumhurbaşkanlığınca ilan edilir. Devlet adına büyük hizmetler yapmış bir insanın vefatı üzerine, devlet tarafından ülke genelinde gerçekleşecek ‘yas tutma’ kararının alınmasıyla bayrak yarıya indirilebilir. Ciddi bir doğal afet, savaş veya terör saldırısı nedeniyle yitirdiğimiz canlarımız için ulusal yas kararı alınabilir. Bu gibi nedenlerden dolayı bayrakların yarıya indirilmesi, gerek ülkemizde gerekse de diğer ülkelerde görülen kararlar arasında yer alır” dedi.