CHP'li Başkan Vahap Seçer, daha önce çok kez yaptığı gibi Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak'a söz hakkı vermeyip mikrofonunu yine kapatınca mecliste tansiyon yükseldi. Meclise ara verildiği sırada CHP'li belediyenin çalışanı olduğu iddia edilen bir şahıs tehditler savurarak Başkan Gültak'ın üzerine yürüdü. Gözaltına alınan şahıs beli silahlı çıktı. Yaşanan olay, kent gündemine bomba gibi düşen MBB'de 6 kişilik sabıkalı bir infaz timi kurulduğu iddialarını ispatlar nitelikte oldu.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer başkanlığında dün gerçekleştirilen Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım Ayı Toplantısında tansiyon yine yüksekti. Sık sık mecliste Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak başta olmak üzere meclis üyelerine uyguladığı sansürle gündemden düşmeyen Başkan Seçer, söz hakkı almak isteyen Gültak'ın mikrofonunu kapatarak meclisi yine gerdi.

Gültak, Seçer'in Çamlıbel Su Sporları Merkezi ile ilgili yanlış bilgi vererek kendilerine suçlama yönelttiğini, buna açıklık getirmek üzere kendisine söz verilmesini talep etti. Başkan Seçer ise gündem dışı konuşmaların uzadığını söyledi ve buna izin vermedi.

Atatürk Parkı'nın kendisine tahsis edilmesi ile ilgili konuşan Seçer'e cevap vermek isteyen Gültak, "Çamlıbel ile ilgili bir konuşma oldu, bana cevap hakkı doğdu ben bir cevap verebilir miyim?" demesi üzerine Seçer, Gültak'a izin vermedi. Seçer, "Orası Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin vermiyoruz. Zorla veremeyiz, biz yapıyoruz" dedi. Gültak, açıklama yapmak için söz aldığında Seçer, Gültak'ın mikrofonun sesini yine kıstı. Bunun üzerine yerinden kalkarak kameraların karşısına geçen ve burada konuşan Gültak, "Böyle çamur at izi kalsın siyasetleri ile bizi uğraştırmayın, Çamlıbel bölgesi benim bölgem. Bu proje ile bizzat ilgilendiğimi biliyorsunuz. Çamur atıp, geri çekiliyorsunuz. Söz verseydiniz buraya gelmezdim" diyerek tepkisini gösterdi.

BURANIN HOROZU SEN MİSİN?

Başkan Vahap Seçer'in, ihalenin müteahhidinin hazır olduğunu, kime verileceğinin de belli olduğuna yönelik kendilerine yönelik suçlamanın doğru olmadığını dile getiren Gültak, konuşmasına ısrarla sürdürünce CHP'li Seçer, "Buranın horozu sen misin?" şeklinde ağır hakaretlerde bulunarak tepki gösterdi ve oturuma ara verdi.

BELEDİYE ÇALIŞANI BELİNDE SİLAHLA GÜLTAK'IN ÜZERİNE SALDIRDI

Meclise ara verildiği sırada salonun önünde bekleyen CHP Gençlik Kollarının da aralarında bulunduğu partili bir grup AK Partili Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak'a sözlü sataşmada bulundu. Diğer meclis üyelerininde gelerek olayı sakinleştirmeye çalıştığı esnada CHP'li belediyenin çalışanı olduğu iddia edilen bir şahıs tehditler savurarak Başkan Gültak'ın üzerine yürüdü. Bu sırada, araya giren koruma polisleri tepki gösteren kişiye müdahalede bulundu. Korumalar, şahsı sakinleştirmek için beline elini attıklarında silah bulunduğu gerekçesiyle bu kişiden şikâyetçi oldu. Şahıs güvenlik güçleri tarafından gözaltına alındı.

DEVLET GEREĞİNİ YAPAR

ALTUNOK, SİLİFKE İÇİN PROJELERİNİ TANITTI ALTUNOK, SİLİFKE İÇİN PROJELERİNİ TANITTI

Sakinliğini koruyan Başkan Gültak ise "Arkadaşlar devlet gereğini yapar. Polis burada, kameralar burada" dedi.

6 KİŞİLİK İNFAZ TİMİ

Öte yandan Başkan Gültak'a Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Büyükşehir Belediyesi çalışanı tarafından belinde silahla gerçekleştirilen bu saldırı, Sabah Gazetesi Ersin Ramoğlu'nun "Mersin'de bir infaz timi" başlığıyla kaleme aldığı Mersin Büyükşehir Belediyesinde 6 kişilik sabıkalı bir infaz timi var olduğu iddialarını ispatlar nitelikte oldu.